Dragi obiskovalci, dobrodošli na naši novi spletni strani. Morebitne začetne nepravilnosti odpravljamo sproti, da bo vaša uporabniška izkušnja čim boljša. Hvala za razumevanje.
  • Porumenela fotografija

Radijska oddaja Izberite popevko

Radijska oddaja Izberite popevko

Včasih kar pozabimo, kako hitro se spreminja vse okoli nas. Leta 1956 je bilo v Sloveniji zgolj 153.600 radijskih sprejemnikov, konec leta 1963 pa je njihovo število naraslo na 358.348. Enak vzpon je doživela tudi televizija. Leta 1959 so v Sloveniji našteli 778 televizijskih sprejemnikov, leta 1961 pa se je njihovo število povečalo za sedem tisoč.

Radio Ljubljana, ki je po letu 1952 oddajal vse dni v tednu, z določenimi radijski oddajami svoje poslušalce navdušuje že od samega začetka. Takšna je bila tudi enourna glasbena oddaja Izberite popevko, ki jo lahko pod imenom V nedeljo zvečer spremljamo še danes.

Pevca Majda Sepe in Nino Robič med radijsko oddajo Izberite popevko.
Svetozar BUSIĆ, Pevca Majda Sepe in Nino Robič med radijsko oddajo Izberite popevko. Ljubljana, avgust 1958, Fotografska zbirka Delo, črno-beli negativ, leica, inv. št.: DE181/3.

V glasbeni oddaji so v začetku 50-ih let lahko poslušalci Radia Ljubljane prisluhnili izjemnim slovenskim pevcem, začetnikom slovenske popevke. Nastop priljubljene pevke Majde Sepe in pevca Nina Robiča je avgusta 1958 bil umeščen na naslovnico tednika Tovariš.

Vsi prispevki

E - novičnik

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.