Dragi obiskovalci, dobrodošli na naši novi spletni strani. Morebitne začetne nepravilnosti odpravljamo sproti, da bo vaša uporabniška izkušnja čim boljša. Hvala za razumevanje.
  • Porumenela fotografija

Deklice s telohi

Deklice s telohi

Že nekaj časa smo v Sloveniji (in tudi drugje po svetu) priča številnim vremenskim spremembam. Velike vremenske anomalije, temperaturni rekordi in vremenski pojavi ekstremnih razsežnosti postajajo del našega vsakdana. Čeprav so se podobni ekstremi dogajali tudi v preteklosti, so ti vedno bolj izraziti, štirje letni časi pa se počasi izgubljajo oz. prelivajo drug v drugega. Včasih se je rado reklo, da so »telohi znanilci pomladi« in mnogokrat  je bila narava še odeta s snežno odejo, ko so telohi ponekod že rasli. Tak trenutek je v svoj objektiv ujel tudi Dnevnikov fotoreporter Marjan Ciglič. Na fotografiji so deklice Marija Zakrajšek (z leve), Silva Zakrajšek, Marija Marolt in Milka Malnar, ki so na sprehodu v okolici velikih Lašč konec marca 1963 nabirale telohe.

Štiri deklice na podeželski cesti, v rokah držijo telohe.
Marjan CIGLIČ, Deklice s telohi, Mala Slevica, Velike Lašče, marec 1963, inventarna številka: Mc630310_20, hrani: MNSZS.
Vsi prispevki

E - novičnik

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.