Dragi obiskovalci, dobrodošli na naši novi spletni strani. Morebitne začetne nepravilnosti odpravljamo sproti, da bo vaša uporabniška izkušnja čim boljša. Hvala za razumevanje.
Občasna razstava

Srebrne igre 1984 na Jesenicah

Srebrne igre 1984 na Jesenicah

Razstavo Srebrne igre 1984 sta ob 40. obletnici zimskih olimpijskih iger v Sarajevu pripravila Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije in Muzej športa, ki deluje kot organizacijska enota Slovenskega šolskega muzeja. Razstava je preplet muzejskega dela in raziskovanja ter predstavitev izjemnega zbirateljskega dela, ki ga je opravil ljubiteljski zbiratelj Tomaž Alauf.

Razstava nas ponese na nostalgično popotovanje v leto 1984, v čas zimskih olimpijskih iger, ki jih je gostila Jugoslavija. Poleg športnih izidov in z njimi povezanih številnih zgodb je na razstavi moč uvideti vlogo in vpetost Slovencev v to največje športno dogajanje. Ne le v vlogi športnikov, športnih delavcev, strokovnjakov in funkcionarjev, Slovenci so poskrbeli tudi za zasnovo športnih tekmovališč, uvodno in končno prireditveno slovesnost in zasnovo uradne maskote iger vsem poznanega Vučka.

Zaradi prostorskih omejitev bo na gostovanju na ogled le del občasne razstave Srebrne igre 1984.

Razstava bo na ogled v Razstavnem salonu Dolik (Cesta maršala Tita 12, Jesenice) do 10. septembra 2024.

E - novičnik

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.