Dragi obiskovalci, dobrodošli na naši novi spletni strani. Morebitne začetne nepravilnosti odpravljamo sproti, da bo vaša uporabniška izkušnja čim boljša. Hvala za razumevanje.

Identity on the Line (I-ON)

Identity on the Line (I-ON)

Ste se prepoznali v zgodbah naših pričevalcev na razstavi ODJUGA: Zgodbe o identitetah na prepihu? Bi si želeli svojo zgodbo deliti z nami? Zaupajte nam jo na odjuga@muzej-nz.si.

Razstava je nastala v sklopu evropskega projekta Identity on the Line (Identiteta na prepihu) in bo v manjšem obsegu predstavljena tudi v 11 evropskih mestih kot del skupne razstave vseh partnerjev projekta.

Muzej novejše zgodovine Slovenije sodeluje pri mednarodnem projektu Identiteta na prepihu: Identity on the line (I-ON), ki ga finančno podpira program Evropske Unije, Ustvarjalna Evropa. V tem obsežnem projektu sodeluje sedem evropskih držav. Poleg Slovenije še Norveška, ki je tudi vodilni partner projekta, Švedska, Danska, Poljska, Litva in Hrvaška, s katerimi skupaj raziskujemo dolgoročne posledice različnih migracijskih procesov, prostovoljnih ali prisilnih, ki so se zgodili v Evropi v zadnjem stoletju.

Naslanjajoč se na podobne pristope in izhodišča, bodo muzejske in univerzitetne ustanove raziskovale migracijske procese, ki so zaznamovali zgodovino posameznih držav. Ob zbiranju predmetov in pričevanj, ki bodo tvorili lokalne razstave, pa bodo ustvarjale prostor za odstiranje občutljivih osebnih zgodb obenem pa osvetlile številna vprašanja, ki so doslej ostala nenaslovljena.

Glavne ugotovitve in skupne značilnosti bodo povzete v potujoči skupni razstavi ter v digitalnem paketu za izobraževanje.

Bodite na tekočem z našim delom in napredkom – obiščite spletno stran projekta in se prijavite na novičnik. Spremljate nas lahko tudi na Facebook strani I-ON.

E - novičnik

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.