Dragi obiskovalci, dobrodošli na naši novi spletni strani. Morebitne začetne nepravilnosti odpravljamo sproti, da bo vaša uporabniška izkušnja čim boljša. Hvala za razumevanje.

Kuhinja Marles – Cocktail variant

T. i. »skandinavsko ali švedsko kuhinjo« sestavljajo tri stoječe in tri viseče omarice različnih velikosti in namembnosti. Podnožja, delovni pulti in ličnice so oblepljeni z laminatom bogatega rjavega palisandra. Kuhinja Cocktail variant je živo oranžne barve, saj so jo njeni ustvarjalci namenili zlasti temnejšim prostorom na severni strani stanovanjskih objektov. Dopolnjuje jo raztegljiva Marlesova miza in štirje stoli belo rjave barve.

Kuhinja Cocktail variant (pozneje tudi Vizija, Maksima, Petunija oranž) je dobila tudi svojo de luxe različico, ki so jo od svoje predhodnice ločile bele okrasne letvice na oranžnih frontah.

Kraj nastanka: podjetje Marles Limbuš
Datum nastanka: 70-ta leta 20. stoletja
Zbirka: Bivalna kultura
Akcesijska številka: 11726
Material: les

Kuhinjo sestavljajo tri stoječe in tri viseče omarice različnih velikosti in namembnosti. Podnožja, delovni pulti in ličnice so oblepljeni z laminatom rjavega palisandra. Kuhinja Cocktail variant je živo oranžne barve, saj so jo njeni ustvarjalci namenili zlasti temnejšim prostorom na severni strani stanovanjskih objektov. Dopolnjuje jo raztegljiva Marlesova miza in štirje stoli belo rjave barve.

E - novičnik

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.