Dragi obiskovalci, dobrodošli na naši novi spletni strani. Morebitne začetne nepravilnosti odpravljamo sproti, da bo vaša uporabniška izkušnja čim boljša. Hvala za razumevanje.

februar 2023

Steklena skulptura ob 50-letnici pokala Vitranc

Na sprednji strani skulpture v obliki asimetričnega pravokotnika je v sredini napis:
»PREDSEDNIKU DRŽAVE
DR. DANILO TÜRK
OB 50. LETNICI POKALA VITRANC«.

Ob zgornjem robu je letnica 2011 in dvojezična navedba, da gre za 50-letnico prireditve v Kranjski gori, spodaj so navedeni sponzorji.

Predsednik dr. Danilo Türk jo je prejel v sklopu prireditev, ki so potekale ob okrogli obletnici neprekinjenega prirejanja smučarskih tekmovanj v slalomu in veleslalomu na legendarni kranjskogorski strmini. V Kranjski gori se je 5. marca 2011 udeležil in nagovoril goste Bele svečane večerje, dan zatem je odlikoval tudi Organizacijski komite Pokala Vitranc.

Na jubilejnem sobotnem veleslalomu je zmagal Švicar Carlo Janka, na nedeljskem slalomu je slavil Avstrijec Mario Matt, odličen 6. je bil Slovenec Mitja Valenčič.

Skulptura sodi v zbirko protokolarnih daril tretjega predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka. Izbor njegovih protokolarnih daril je na ogled v odprtih depojih Muzeja novejše zgodovine Slovenije v Pivki.

Steklena skulptura Vitranc.

E - novičnik

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.