Dragi obiskovalci, dobrodošli na naši novi spletni strani. Morebitne začetne nepravilnosti odpravljamo sproti, da bo vaša uporabniška izkušnja čim boljša. Hvala za razumevanje.

Prva nedelja: prost vstop in javno vodstvo

Prva nedelja: prost vstop in javno vodstvo

Vabljeni na brezplačno javno vodstvo po občasni razstavi Marjan Ciglič – Mojster za vse čase, ki bo v nedeljo, 1. septembra 2024, ob 11. uri.

O razstavi: Letos obeležujemo 100. obletnico rojstva fotoreporterja Marjana Cigliča (1924-1998). Eden izmed najpomembnejših slovenskih fotoreporterjev prejšnjega stoletja je več kot 40 let delal pod okriljem časopisne hiše Dnevnik, kjer je ustvaril izjemen fotografski opus z okoli 300.000 posnetki. Ustvarjen fond tvori neprecenljivo nacionalno dediščino Slovencev in vključuje tako preproste trenutke iz vsakdanjega življenja kot tudi najbolj odmevne na političnem, družbenem ter gospodarskem področju. Predstavljena Cigličeva zgodba je s fotografijami, dnevniškimi zapisi in predmeti umeščena v širši zgodovinski kontekst in predstavlja nezamenljiv zgodovinski vir za proučevanje in razumevanje življenja Slovencev.  

Vstop v muzej je vsako prvo nedeljo v mesecu brezplačen.

E - novičnik

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.