RAZSTAVE

NIKOLI JIM NI BILO BOLJE?


V Muzeju novejše zgodovine Slovenije je na ogled gostujoča razstava Muzeja zgodovine Jugoslavije (MIJ) z naslovom NIKOLI JIM NI BILO BOLJE? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji. Razstava bo na ogled do 30. junija 2017.

Več »
RAZSTAVE

Samostojni!


Z razstavo »Samostojni!« fotografije in fotoreporterji o samostojni Sloveniji in vojni gostujemo v Parku vojaške zgodovine v Pivki.

Več »
RAZSTAVE

Že dolgo nismo videli in slišali …


Fotografska razstava Janeza Bogataja obiskovalca popelje v nacionalno zapleteno, gospodarsko krizno, politično negotovo a hkrati glasbeno bogato obdobje v dobrem desetletju pred razpadom Socialistične federativne republike Jugoslavije.

Več »
NOVICE

Božiček za en dan


Se spomnite, ko ste se na božično jutro prebudili in takoj odhiteli pogledat, kaj je za vas pod smrekico pustil Božiček? Veliko otrok je prikrajšanih za to doživetje. Tudi v Muzeju novejše zgodovine Slovenije imamo zbirno mesto za darila. Prinesete jih lahko od ponedeljka do petka med 8.00 in 18.00 ter od sobote do nedelje med 10.00 in 18.00.

Več »
NOVICE

Pot domov v Celju


Z razstavo Pot domov gostujemo v Muzeju novejše zgodovine Celje, kjer bo skupaj z dodanimi zgodbami, ki so jih pripravili celjski kolegi na ogled do 8. februarja 2017.

Več »
NOVICE

Predmet meseca decembra


Decembrski predmet meseca smo obarvali v pričakovanju prazničnega časa, za mnoge najlepšega časa v letu. Vsako leto nas pred prazniki čaka prijetno, a včasih precej zamudno opravilo – pisanje voščilnic. Štiri voščilnice iz 60. let 20. stoletja prikazujejo motivike božično-novoletnih tradicij.

Več »
NAPOVEDNIK

Ta veseli dan kulture


»TA VESELI DAN KULTURE« v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, sobota in nedelja, 3. in 4. december 2016, od 10.00 do 18.00 ure

Več »
NAPOVEDNIK

Boji na Fajtjem hribu


Vljudno vabljeni na predavanje mag. Vasja Klavora: Boji na Fajtjem hribu, ki bo v sredo, 7. decembra 2016, ob 18. uri v Muzeju novejše zgodovine Slovenije.

Več »
NAPOVEDNIK

Posebna praznična ponudba


Dragi obiskovalci, v prazničnih decembrskih dneh vam nudimo nakup nekaterih izbranih muzejskih publikacij po znižanih cenah (do 80-% popust). Ponudba velja od 1. do 31. decembra 2016. Vabljeni!

Več »