RAZSTAVE

NIKOLI JIM NI BILO BOLJE?


V Muzeju novejše zgodovine Slovenije je na ogled gostujoča razstava Muzeja zgodovine Jugoslavije (MIJ) z naslovom NIKOLI JIM NI BILO BOLJE? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji. Razstava bo na ogled do 30. junija 2017.

Več »
RAZSTAVE

Naše razstave na gostovanjih


Od četrtka, 16.marca 2017, bo v Muzeju sodobnih umetnosti Ugo Carà, ul. Roma 9, v Miljah in od četrtka, 23.marca, v Občinski razstavni dvorani Giuseppe Negrisin, Trg Marconi, vedno v Miljah, na ogled dvojna razstava "Janez Bogataj / Fotografi(j)e 1978 - 2014".

Več »
RAZSTAVE

Vitrine spomina


Razstava Vitrine spomina je razstava o sedanjih in nekdanjih prebivalcih širše Kočevske, o ljudeh, ki se s tem prostorom tako ali drugače identificirajo. Razstavljene predmete so izbrali in posodili prebivalci Kočevske (Slovenci in kočevski Nemci) ter Kočevarji iz ZDA, Kanade in Avstrije.

Več »
NOVICE

Predmet meseca marca


Kaj je simbolično bolj povedno kot simbol srca? Srce je izkaz ljubezni in privrženosti. Narisano, izdelano, veliko, malo, najrazličnejših oblik, nastalo v najrazličnejših okoliščinah.

Več »
NOVICE

Ljubljana pred 100 leti


V Galeriji "S" na Ljubljanskem gradu si lahko do 4.6.2017 ogledate našo razstavo z naslovom Ljubljana pred 100 leti. Vabljeni!

Več »
NAPOVEDNIK

Kulturni bazar 2017


30. marca 2017 bo v Cankarjevem domu potekal tradicionalni Kulturni bazar. Vabimo vas, da nas obiščete v prvem preddverju in se udeležite vodenih ogledov razstavnega prostora, ustvarjate na delavnicah in pogledate v Kabinet čudes. Posebej vabljeni tudi na Muzejske degustacije v dvorane.

Več »
NAPOVEDNIK

Modernizacija vsakdanjega življenja


Ob razstavi Nikoli jim ni bilo bolje? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji, vas vljudno vabimo na predavanje dr. Davida Petelina z naslovom Modernizacija vsakdanjega življenja v Ljubljani, 1945 – 1965, ki bo v četrtek, 23. marca 2017, ob 18. uri v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani

Več »
NAPOVEDNIK

Vodstvo v znakovnem jeziku


Vabljeni na ogled občasne razstave v slovenskem znakovnem jeziku v petek, 24. 3. 2017, vas ob 16.30 uri vabimo na voden ogled občasne razstave »Nikoli jim ni bilo bolje? – Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji« v slovenskem znakovnem jeziku. Po razstavi bo vodil Gašper Rems.

Več »