RAZSTAVE

NIKOLI JIM NI BILO BOLJE?


V Muzeju novejše zgodovine Slovenije je na ogled gostujoča razstava Muzeja zgodovine Jugoslavije (MIJ) z naslovom NIKOLI JIM NI BILO BOLJE? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji. Razstava bo na ogled do 30. junija 2017.

Več »
RAZSTAVE

Naše razstave na gostovanjih


Od četrtka, 16.marca 2017, bo v Muzeju sodobnih umetnosti Ugo Carà, ul. Roma 9, v Miljah in od četrtka, 23.marca, v Občinski razstavni dvorani Giuseppe Negrisin, Trg Marconi, vedno v Miljah, na ogled dvojna razstava "Janez Bogataj / Fotografi(j)e 1978 - 2014".

Več »
RAZSTAVE

Vitrine spomina


Razstava Vitrine spomina je razstava o sedanjih in nekdanjih prebivalcih širše Kočevske, o ljudeh, ki se s tem prostorom tako ali drugače identificirajo. Razstavljene predmete so izbrali in posodili prebivalci Kočevske (Slovenci in kočevski Nemci) ter Kočevarji iz ZDA, Kanade in Avstrije.

Več »
NOVICE

Ljubljana pred 100 leti


V Galeriji "S" na Ljubljanskem gradu si lahko do 4.6.2017 ogledate našo razstavo z naslovom Ljubljana pred 100 leti. Vabljeni!

Več »
NOVICE

Predmet meseca aprila


Lučka iz razglednic, ki jo predstavljamo v aprilu kot predmet meseca, je še do nedavnega krasila nočno omarico, od marca letos pa je del muzejske zbirke.

Več »