RAZSTAVE

Pot domov


V Muzeju novejše zgodovine Slovenije smo v sodelovanju s sodelujočimi slovenskimi muzeji pripravili razstavni projekt z naslovom Pot domov. Razstavo smo odprli na Poletno muzejsko noč, posvečamo pa jo stoletnici začetka bojev ob reki Soči (1915 – 2015) in sedemdesetletnici konca druge svetovne vojne (1945 – 2015).

Več »
RAZSTAVE

Lučke prihodnosti na ogled v Ormožu


Lučke se danes otvarjajo v Ormožu. Tam bodo na ogled vse do 20. septembra 2016.

Več »
RAZSTAVE

Samostojni!


Muzej novejše zgodovine Slovenije s knjigo in z razstavo »Samostojni!« fotografije in fotoreporterji o samostojni Sloveniji in vojni, v katerih združuje 46 avtorjev fotografij, obeležuje petindvajsetletnico nastanka samostojne in demokratične države. Knjiga in razstava sta fotografski dokument ključnih dni v letu 1991,...

Več »
NOVICE

25 let samostojne Slovenije


Ob 25-letnici samostojne, neodvisne in demokratično utemeljene države Slovenije prebujamo spomin na edinstven čas, ko je bil slovenski narod v ključnih odločitvah enoten kot še nikoli dotlej. Obeleževali ga bomo od decembra 2015 do decembra 2016, zato vas vabimo, da sledite muzejskim objavam na foto blogu, natečajema in razstavam.

Več »
NOVICE

Predmet meseca junija


Tokratni predmet meseca je res edinstven. Gre za prvo slovensko državno zastavo, ki je plapolala na osamosvojitveni slovesnosti, 26. junija 1991.

Več »
NOVICE

Rezultati nagradnega natečaja


25. junija 2016 bomo obeležili 25. obletnico osamosvojitve Slovenije. V ta namen smo v Muzeju pripravili literarni in fotografski natečaj za osnovne šole ter literarni natečaj za srednje šole. Oba natečaja sta se navezovala na osamosvojitev Slovenije ter na slovenske simbole.

Več »
NAPOVEDNIK

PovezujeM/TIVOLSKI USTVARJALNI KROG


V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG).

Več »
NAPOVEDNIK

Poletna muzejska noč


Spoštovani, letošnja Poletna muzejska noč je za nami. Upamo, da ste uživali v naši družbi. Z vami delimo nekaj foto utrinkov, ki si jih lahko ogledate s klikom na spodnjo povezavo.

Več »