RAZSTAVE

Kazenske ustanove ...


Na gradu Rajhenburg v Brestanici smo odprli novo stalno muzejsko razstavo o kazenskih ustanovah na gradu Rajhenburg v letih 1948-1966. Ob odprtju razstave je izšel tudi katalog, ki podrobneje predstavlja delovanje kazenskih ustanov na gradu v tem obdobju. Avtorica razstave in kataloga je kustosinja muzeja Irena Fürst.

Več »
RAZSTAVE

NIKOLI JIM NI BILO BOLJE?


V Muzeju novejše zgodovine Slovenije je na ogled gostujoča razstava Muzeja zgodovine Jugoslavije (MIJ) z naslovom NIKOLI JIM NI BILO BOLJE? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji.

Več »
RAZSTAVE

Samostojni!


Z razstavo »Samostojni!« fotografije in fotoreporterji o samostojni Sloveniji in vojni gostujemo v Pivki. Odprtje bo v sredo, 26.10.2016 ob 18. uri v Parku vojaške zgodovine v Pivki.

Več »
NOVICE

Predmet meseca oktobra


Tokrat vam predstavljamo MONOPOLY, klasično igro trgovanja in prekupčevanja z denarjem in nepremičninami, ki jo je v Sloveniji v osemdesetih letih 20. stoletja igralo staro in mlado.

Več »
NAPOVEDNIK

Slovenija 91/92


Vabljeni na odprtje fotografske razstave Slovenija 1991/92, ki bo v sredo, 26.10.2016, ob 18. uri v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, Celovška 23, Ljubljana.

Več »