RAZSTAVE

Samostojni!


S knjigo in z razstavo »Samostojni!« fotografije in fotoreporterji o samostojni Sloveniji in vojni, v katerih združujemo 46 avtorjev fotografij, obeležujemo 25-letnico nastanka samostojne in demokratične države. Razstava je na ogled samo še do 3. oktobra 2016.

Več »
RAZSTAVE

Kazenske ustanove ...


Na gradu Rajhenburg v Brestanici smo odprli novo stalno muzejsko razstavo o kazenskih ustanovah na gradu Rajhenburg v letih 1948-1966. Ob odprtju razstave je izšel tudi katalog, ki podrobneje predstavlja delovanje kazenskih ustanov na gradu v tem obdobju. Avtorica razstave in kataloga je kustosinja muzeja Irena Fürst.

Več »
NOVICE

Predmet meseca septembra


“Na odkazano ti mesto sedi, pa na klop roke; ne šepeči, pazi zvesto, kaj učitelj govore. Pojdi zdaj, pa priden bodi, da se boš naučil kaj.” (Josip Stritar, Prvi šolski dan) Predmet meseca je tokrat šolska torbica iz 70-ih.

Več »
NAPOVEDNIK

Nikoli jim ni bilo boljše?


V Muzeju novejše zgodovine Slovenije bo od srede, 12. oktobra 2016 dalje, na ogled gostujoča razstava Muzeja zgodovine Jugoslavije (MIJ) z naslovom NIKOLI JIM NI BILO BOLJE? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji.

Več »