RAZSTAVE

NIKOLI JIM NI BILO BOLJE?


V Muzeju novejše zgodovine Slovenije je na ogled gostujoča razstava Muzeja zgodovine Jugoslavije (MIJ) z naslovom NIKOLI JIM NI BILO BOLJE? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji. Razstava bo na ogled do 30. junija 2017.

Več »
RAZSTAVE

Naše razstave na gostovanjih


Z razstavo »Samostojni!« fotografije in fotoreporterji o samostojni Sloveniji in vojni gostujemo v Parku vojaške zgodovine v Pivki, z razstavo Lučke prihodnosti pa v NLB v Ljubljani.

Več »
RAZSTAVE

Vitrine spomina


Razstava Vitrine spomina je razstava o sedanjih in nekdanjih prebivalcih širše Kočevske, o ljudeh, ki se s tem prostorom tako ali drugače identificirajo. Razstavljene predmete so izbrali in posodili prebivalci Kočevske (Slovenci in kočevski Nemci) ter Kočevarji iz ZDA, Kanade in Avstrije.

Več »
NAPOVEDNIK

Zimske počitniške delavnice


Otroke od 5. do 12. leta starosti vabimo, da z nami zabavno in ustvarjalno preživijo dva zimska počitniška dopoldneva. V torek in sredo bomo raziskovali, kako so nekoč preživljali počitnice in s kakšnimi igrami so preganjali prosti čas.

Več »
NAPOVEDNIK

Po vojnih sledeh dr. Franceta Koblarja


Vljudno vabljeni na predavanje Andreja Koblar Perko in Andrej Perko: Po vojnih sledeh dr. Franceta Koblarja s fotografskim aparatom, ki bo v sredo, 1. marca 2017, ob 18. uri v Muzeju novejše zgodovine Slovenije.

Več »
NAPOVEDNIK

Teden odprtih vrat muzejev in galerij


Dragi študentje, v sklopu Meseca študentske kulture, ki ga organizira ŠOU v Ljubljani, vam od 6. do 12. marca 2017 nudimo prost vstop (ob predložitvi veljavne študentske izkaznice).

Več »