RAZSTAVE

NIKOLI JIM NI BILO BOLJE?


V Muzeju novejše zgodovine Slovenije je na ogled gostujoča razstava Muzeja zgodovine Jugoslavije (MIJ) z naslovom NIKOLI JIM NI BILO BOLJE? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji. Razstava bo na ogled do 30. junija 2017.

Več »
RAZSTAVE

Naše razstave na gostovanjih


Z razstavo »Samostojni!« fotografije in fotoreporterji o samostojni Sloveniji in vojni gostujemo v Parku vojaške zgodovine v Pivki, z razstavo Lučke prihodnosti pa v NLB v Ljubljani.

Več »
RAZSTAVE

Že dolgo nismo videli in slišali …


Fotografska razstava Janeza Bogataja obiskovalca popelje v nacionalno zapleteno, gospodarsko krizno, politično negotovo a hkrati glasbeno bogato obdobje v dobrem desetletju pred razpadom Socialistične federativne republike Jugoslavije.

Več »
NOVICE

Pot domov v Celju


Z razstavo Pot domov gostujemo v Muzeju novejše zgodovine Celje, kjer bo skupaj z dodanimi zgodbami, ki so jih pripravili celjski kolegi na ogled do 8. februarja 2017.

Več »
NOVICE

Festival Bobri


Muzej novejše zgodovine Slovenije sodeluje na 9. Ljubljanskem festivalu kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Osrednja tema bo večkulturnost, odkrivali in raziskovali pa bomo bogastvo kultur različnih dežel.

Več »
NAPOVEDNIK

Slovenci v nemških koncentracijskih taboriščih


Ob 27. januarju, Dnevu holokavsta, pripravlja Muzej novejše zgodovine Slovenije razstavo Slovenci v nemških koncentracijskih taboriščih – predmeti v zbirkah Muzeja novejše zgodovine Slovenije. Razstava bo odprta od 25. januarja do 12. februarja 2017 v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, Celovška 23, Ljubljana.

Več »
NAPOVEDNIK

Dan spomina na žrtve holokavsta


1. novembra 2005 je Generalna skupščina OZN sprejela resolucijo, s katero je razglasila 27. januar kot mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta. Ob tej priložnosti vabimo osnovnošolce in dijake ter študente, da nas med 24. in 27. januarjem 2017 obiščete na brezplačnih dogodkih.

Več »