Obisk Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije

Poseben popust za udeležence dogodka Pot ob žici
Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije nudi vsem udeležencem pohodov in teka trojk popust pri nakupu vstopnice.
Vstopnica s 50 % popustom stane za šolske skupine 2 EUR/osebo in za odrasle 3 EUR/osebo. Popust velja do konca meseca maja 2024. Pohodniki svojo udeležbo na dogodku dokazujejo s kartončkom, tekači pa s tekmovalno številko. Za predšolske otroke je obisk brezplačen.

Delovni čas


Od torka do nedelje: od 10. do 18. ure
Zaprto: ob ponedeljkih

Zaprto ob državnih praznikih, razen 8. februarja in 25. junija.

Vsako prvo nedeljo v mesecu je vstop v muzej prost.

Vstopnina

Odrasli 6 EUR
Družine 12 EUR
Šolarji, dijaki, študentje, upokojenci 4 €
Skupine 10 in več oseb, na osebo 4 €

POSEBNE CENE
Člani AMZS 4,80 EUR
Evropska mladinska kartica 3 EUR
Imetniki kartice Popotniško združenje Slovenije (Hostelling International) 3 EUR
Zveza veteranov vojne za Slovenijo – člani Kluba Veteran 3 EUR

PROST VSTOP
Predšolski otroci, otroci iz socialno šibkih družin, brezposelni, invalidne osebe in njihovi spremljevalci, spremljevalci skupin in imetniki kartic Turistična kartica Ljubljane, ICOM, ICOMOS, SMD, PRESS, AICA, ISIC, študenti zgodovine in vodniki z licenco muzeja.

DELAVNICE ZA PREDŠOLSKE IN ŠOLSKE SKUPINE
Andragoški in pedagoški program – delavnice za predšolske skupine 2 EUR
Andragoški in pedagoški program – delavnice za šolske skupine 3 EUR
Delavnice za maturante – paket 5 delavnic 11 €


VODSTVO PO RAZSTAVAH
Za najavljene skupine izvajamo vodene oglede stalne in občasnih razstavah. V eno skupino sprejmemo do 30 obiskovalcev. Večje skupine razdelimo v več manjših skupin in jih vodimo s petnajst minutnim zamikom.

Kako do nas

Muzej se nahaja v Cekinovem gradu, Celovška cesta 23, Ljubljana.

Najdete nas sredi parka Tivoli v središču Ljubljane ob Hali Tivoli. Do nas lahko pridete peš, z avtom, avtobusom ali mestnim kolesom. Muzej je od glavne Avtobusne postaje Ljubljana ter Železniške postaje Ljubljana oddaljen 1,5 km.

PEŠ ALI S KOLESOM
Če ste se odločili za obisk peš ali s kolesom, sledite ulicam, ki vas iz mestnega jedra popeljejo v park. Drevoredi vas bodo mimo vodometov in otroških igrišč usmerili do odprtih vrat baročnega dvorca – Cekinovega gradu, kjer domuje Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije.

Z AVTOM ALI AVTOBUSOM
Pripeljete se lahko z avtom (ali avtobusom) in ga pustite na javnih parkiriščih Tivoli I ali Tivoli II. Do Hale Tivoli in Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije vas čaka le še nekaj korakov.

Z MESTNIM AVTOBUSOM
Na voljo so vam tudi vozila mestnega potniškega prometa. Mestni avtobusi s številkami 1, 3, 5, 7, 8 in 25 vas bodo pripeljali do postajališča Tivoli. Od tod se usmerite peš proti parku in Hali Tivoli. Po približno stotih metrih boste stopili skozi vrata Cekinovega gradu.

Dostopnost

Naši prostori so dostopni vsem obiskovalcem, saj želimo, da bi lahko čim več ljudi uživalo v zgradbi, zbirki in razstavah.

Muzej je opremljen s klančinami in dvigalom. Osebe na invalidskih vozičkih se lahko v muzeju po razstavnih prostorih premikajo samostojno.
Toaletni prostori so urejeni za osebe z gibalnimi ovirami.

Ob predhodni najavi omogočamo tudi parkiranje ob samem muzeju za obiskovalce s posebnimi potrebami. Prosimo, da nas o obisku predhodno obvestite na info@muzej-nz.si ali pokličete po telefonu na številko 01 300 96 10.

Psom prijazen muzej

V muzeju so dobrodošli tudi psi. Kosmati prijatelji vas lahko brez ovir spremljajo pri raziskovanju muzeja. Prosimo vas, da iz spoštovanja do vseh naših obiskovalcev, obiščete muzej s psom ob upoštevanju muzejskega bontona, ki ga najdete na recepciji muzeja in na spodnji povezavi.

Obisk razstav v Brestanici in Pivki

Muzej novejše in sodobne zgodovine razstavlja tudi v Brestanici v gradu Rajhenberg in v Vojaškem parku Pivka.

Več o obisku razstav v gradu Rajhenburg >

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.