Novo stičišče v poslovnem svetu

Iščete drugačen prostor za vaše poslovno srečanje, simpozij ali pogostitev?

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije lahko za svoje reprezentativne prireditve najamete Viteško dvorane v baročnem slogu, ki je bila že v zgodovini Cekinovega gradu namenjena sprejemom in slavnostnim večernim dogodkom. 

Grad stoji v zeleni okolici parka Tivoli, ob Celovški cesti in je idealna rešitev za vse, ki iščejo lep, intimen in miren prostor za organizacijo dogodka. Baročni dvorec je leta 1752 dal postaviti grof Leopold Karl Lamberg. Čez desetletja je grad dobila v dar Ivana Lamberg, poročena z jahalnim mojstrom Lovrencem Szogenyjem. Po njem so Ljubljančani graščino poimenovali Cekinov grad, danes kulturni spomenik nacionalnega pomena in Muzej novejše zgodovine Slovenije.

V osrčju gradu se nahaja Viteška dvorana. 

Baročno poslikane stene in strop ter dve okrasni peči ji dajejo poseben pečat grajskosti. Iz dvorane je neposreden izhod na balkon, kjer se odpira prelep pogled na kostanjev drevored. V toplih dneh sta na voljo še dve manjši terasi, z izhodom v preddverje. Slednje je primerno za pogostitve in druženje po končani prireditvi. Na voljo je dodatni prostor za pripravo in kratkotrajno hranjenje hrane in pijače.

Z veseljem vas bomo gostili skupaj z vašimi poslovnimi partnerji na Cekinovem gradu.

Poroke

Brezčasnost baročnega dvorca … poroka v zelenem okolju parka Tivoli, kjer stoji Cekinov grad. Baročni dvorec je leta 1752 dal postaviti grof Leopold Karl Lamberg. Čez desetletja je grad dobila v dar Ivana Lamberg, poročena z jahalnim mojstrom Lovrencem Szogenyjem. Po njem so Ljubljančani graščino poimenovali v Cekinov grad, danes kulturni spomenik nacionalnega pomena. Poroka v Cekinovem gradu je posebno doživetje, namenjeno tistim, ki želijo svoj dan ljubezni proslaviti na poseben in edinstven način. Izjemna lepota dvorane ustvarja unikatno atmosfero večne romantičnosti. Baročno poslikane stene in strop dvorane ter dve okrasni peči dajejo poseben pečat grajskosti. Z dvorane je neposreden izhod na balkon, kjer se odpira prelep pogled na kostanjev drevored. V toplih dneh sta na voljo tudi manjši terasi z izhodom iz preddverja. Slednje je primerno za pogostitve in druženje po končani prireditvi. Na voljo je dodatni prostor za pripravo in kratkotrajno hranjenje pijače.

Tehnični podatki Viteške dvorane

Število sedežev: 90 sedišč ali 120 stojišč
Velikost:  viteška dvorana 105,5m², preddverje 66,3m²
Višina stropa: 4,5m
Oprema:  internetni priključek, TV, DVD, platno, projektor, miza, ozvočenje
Dostop je prirejen tudi za osebe s posebnimi potrebami.
Varovanje: stavba je varovana 24 ur na dan.
Parkiranje: pred Muzejem je na voljo nekaj parkirnih mest dostopnih po 15. uri. V neposredni bližini pa so tudi javna parkirišča (parkirišča Tivoli I. in II.).

Tehnični podatki pedagoške sobe

Za manjše prireditve do 30 ljudi, je na voljo tudi pedagoška soba, ki je primerna za predavanja, manjše konference, ali sestanke in delavnice.

Število sedežev: 30 sedišč
Velikost:  36m²
Oprema:  internetni priključek, TV, DVD, platno, projektor, miza, ozvočenje
Varovanje: stavba je varovana 24 ur na dan.
Parkiranje: pred Muzejem je na voljo nekaj parkirnih mest dostopnih po 15. uri. V neposredni bližini pa so tudi javna parkirišča (parkirišča Tivoli I. in II.).


Povpraševanje

T : 01 300 96 33
E: info@muzej-nz.si


Reference

Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Mladinska knjiga založba d.d., Univerza v Ljubljani, GlaxoSmithKline d.o.o., Veleposlaništvo Republike Avstrije, Veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije, ...

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.