Natečaj Karantena in jaz - Mladinski center Postojna

1. mesto natečaja Karantena in jaz Mladinskega centra Postojna v starostni kategoriji do 10 let: Arne Primc, ki pravi tako o svojem delu:

Preden sem začel risati smo se s starši  pogovarjali o korona virusu - kako preživljamo ta čas in kako se borimo proti njemu. Ker smo upoštevali vse ukrepe, da se virus ne bi več širil in bi se otroci med sabo lahko normalno družili, pa se to ni zgodilo, sem bil jezen na korona virus in sem rekel, da bi ga najraje odboksal stran. Zato sem za natečaj narisal otroka, ki boksa korona virus ( po televiziji sem videl kako zgleda ta virus, če ga pogledamo pod mikroskopom) in ga s tem poskuša odgnati.

2. mesto natečaja Karantena in jaz Mladinskega centra Postojna v starostni kategoriji do 10 let: Tibor Hočevar.

Tibor je na vprašanje zakaj je narisal tako risbo rekel: Korona nam gre že vsem prav pošteno na živce in se z njo borimo vsak dan. Jaz sem se odločil, da jo bom premagal! Z mečem! In to kar v naši dnevni sobi.

 

1. mesto natečaja Karantena in jaz Mladinskega centra Postojna v starostni kategoriji nad 10 let: Lars Veenvliet:

Idejo za skulpturo "Samoizolacija" sem dobil, ker sem se brez stika s prijatelji počutil kot ujetnik. Najprej sem iz kartona izdelal kalup, nato pa naredil telo koronavirusa iz slanega testa. To sem potem prekril s postopkom servietne tehnike in ga pobarval. Na enak način sem naredil tudi izrastke. Možička sem naredil iz Fimo mase, rešetke pa kar iz zobotrebcev.

 

2. mesto natečaja Karantena in jaz Mladinskega centra Postojna v starostni kategoriji nad 10 let: Neža Meglič:

Risba, ki sem jo narisala prikazuje mene med učenjem v času šolanja od doma. Strmim v zaslon računalnika in ne najdem več povezave z realnostjo, sošolci, prijatelji, učitelji… Vse lebdi v zraku in ne najdem prave rešitve.

 

3. mesto natečaja Karantena in jaz Mladinskega centra Postojna v starostni kategoriji nad 10 let: Ažbe Polšak.

O sliki: Na njej sem želel poudariti kako socialne aplikacije rešujejo dražbeno krizo današnjih dni. Ob enem pa je dvorezen meč, da nas vse bolj zapirajo v ta svet navidezne resničnosti. To sem narisal z ljudmi, ki imajo namesto glav aplikacije in s klasično bodečo žico v ozadju.

 

1. mesto natečaja Karantena in jaz Mladinskega centra Postojna v fotografski kategoriji: Lucija Meglič:

Ob fotografiji »Hint of new world/Novi svet« se sprašujem, ali je to naša prihodnost? Zaprtost v temne hladne prostore, kjer se oklepamo še zadnjega upanja, da bi videli in živeli normalno življenje.

 

2. mesto natečaja Karantena in jaz Mladinskega centra Postojna v fotografski kategoriji: Vesna Jug:

Fotografija je nastala januarja 2021 med sprehodom na hrib Primož nad Pivko. Pritegnila so me gola drevesa in dvigajoča se megla pred nami. Fotografija je po mojem mnenju tako dobila skrivnosten pridih, pot v neznano, kar zelo ponazarja tudi naše trenutne razmere – težko napovemo, kaj nas čaka v prihodnosti.

 

Lili Mazi

Jure Krebelj

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.