Slovenija in koronavirus: Tudi tvoja zgodba je del zgodovine

Kako bodo prihodnje generacije vedele, kaj je pandemija koronavirusa pomenila za Slovenijo? Muzej novejše zgodovine Slovenije vas prosi za pomoč: Pošljite nam zgodbe, fotografije predmetov in stvari, ki predstavljajo vaše novo zasebno ali poklicno življenje v času izolacije zaradi koronavirusa. S tem nam pomagate, da lahko izbor predlaganih predmetov vključimo v zbirko muzeja in tako zagotovimo, da bomo znali naslikati ta čas tudi prihodnjim generacijam.
Izbruh koronavirusa in ukrepi, sprejeti proti njemu, so nam korenito spremenili življenje. Kako se bomo ozirali na ta čas v naslednjih letih, desetletjih in stoletjih? Pomagajte nam zbrati zgodovino Slovenije tukaj in zdaj! Postanite zgodovinar na terenu, ki ga opravite kar na lastnem domu.

Zgodbe in fotografije nam pošljite po e-pošti na slovenijainkorona@gmail.com, s kratkim pripisom, kaj vam konkretni predmeti pomenijo.

S pošiljanjem zgodb in fotografij se strinjate z njihovo objavo v Muzeju novejše zgodovine Slovenije. Naknadno vas bomo kontaktirali, če bodo predmeti vključeni v zbirko Muzeja novejše zgodovine Slovenije.

Z akcijo se pridružujemo drugim evropskim muzejem, ki so s podobnimi pozivi povabili ljudi, naj primaknejo svoj košček mozaika zgodovini. Kako izgleda življenje v karanteni v drugih evropskih državah, si lahko ogledate na spodnjih povezavah:
 

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.