V Muzeju novejše in sodobne zgodovine Slovenije ohranjamo in posredujemo znanje o zgodovini in dosežkih Slovencev od začetka prve svetovne vojne do današnjih dni. Vabljeni, da nas obiščete in od blizu spoznate navdihujoče predmete in zgodbe Slovencev v 20. stoletju.

Javna vodstva

Strokovna vodstva kustosov običajno potekajo brezplačno prvo nedeljo v mesecu ob 11. uri oziroma po objavljenih urnikih.

Vodstva za skupine

Za najavljene skupine izvajamo vodene oglede stalne in občasnih razstavah. V eno skupino sprejmemo do 30 obiskovalcev. Večje skupine razdelimo v več manjših skupin in jih vodimo s petnajstminutnim zamikom.

Vodstva v tujem jeziku

Za najavljene skupine pripravljamo vodstva po stalni in občasni razstavi v angleškem, nemškem, italijanskem, francoskem in španskem jeziku.

Vodstva s turističnim vodnikom

10 izbranih predmetov, ki so razstavljeni na stalni razstavi, si lahko v slovenskem ali tujih jezikih ogledate tudi s turističnim vodnikom z licenco Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije. Vodstvo traja 60 minut.

Vodniki z licenco Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije:

Sofija Mardjonović
(sofija.mardjonovic@gmail.com; 031/241-142; slovenščina, angleščina, hrvaščina, srbščina)

Dominika Koritnik Trepel (trepel@siol.net; 041/737-717; angleščina, hrvaščina, srbščina)

Lidija Deu (lidija.deu@gmail.com; 041/278-082; slovenščina, angleščina, hrvaščina, srbščina in bosanski jezik)

Andreja Rudaš (andreja.rudas@gmail.com; 040/609-621; angleščina, nemščina, madžarščina, hrvaščina)


Informacije in najava obiska

Vodstvo po razstavah ali delavnice lahko rezervirate na info@muzej-nz.si. Če imate kakršna koli vprašanja, povezana s pedagoško-andragoškim delom, nas prav tako kontaktirajte. Z veseljem vam bomo odgovorili.Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.