Vabilo na virtualni dogodek ob Dnevu spomina na žrtve holokavsta

Sreda, 24. januar 2024
Pričevanje preživelega taboriščnika

Kdaj: sreda, 24. januar 2024, ob 11.00 uri

Opis: Dušan Stefančiča je kot najstnik preživel šest nemških koncentracijskih taborišč. Z nami bo delil svojo osebno izkušnjo 2. svetovne vojne. Gospod Stefančič je prejel tudi nagrado za ohranjanje spomina na holokavst, ki mu jo je podelilo avstrijsko društvo Österreichischer Auslandsdienst.
Predlagamo, da se pred ogledom pričevanja v razredu pogovorite o življenju v času 2. svetovne vojne. Nekatere vsebine na temo holokavsta so objavljene tudi na spletni strani muzeja v okviru Učnih gradiv.

Prijave zbiramo na: prijava@muzej-nz.si, po prijavi boste prejeli povezavo za udeležbo na učni uri, ki bo potekala po Zoomu
1. novembra 2005 je Generalna skupščina OZN sprejela resolucijo, s katero je 27. januar razglasila za mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta. Dolžnost zdajšnjih generacij in zgodovinopisja je, da več kot 70 let po koncu tragičnih in nasilnih dogodkov druge svetovne vojne preprečimo izgubo spomina na eno najtemnejših plati zgodovine minulega stoletja.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da se udeležite dogodkov, ki bodo potekali 23., 24., 25. in 26. januarja 2024. Pričevanja in učne ure so v prvi vrsti namenjene osnovnošolcem in dijakom in so brezplačne. Vsi dogodki bodo izvedeni virtualno, na daljavo prek Zoom-a, ker želimo omogočiti, da se dogodkov lahko udeležijo tudi šole iz oddaljenih krajev.

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.