Vabilo na virtualni dogodek ob Dnevu spomina na žrtve holokavsta

Torek, 23. januar 2024
Učna ura »Življenje in delo v taborišču«

Kdaj: torek, 23. januar 2024, ob 11.00 uri

Opis: V okviru učne ure bomo skupaj z otroki odprli zgodovinska vprašanja o življenju večinoma v nemških koncentracijskih taboriščih. Pogovor bo ob raznovrstnih zgodovinskih virih tekel o sprejemu v taborišče, o bivališčih, delu, oblačilih, boleznih in prehrani v taborišču ter o tem, kako so taboriščniki ohranjali stike z domačimi.

Prijave zbiramo na: prijava@muzej-nz.si, po prijavi boste prejeli povezavo za udeležbo na učni uri, ki bo potekala po Zoomu
1. novembra 2005 je Generalna skupščina OZN sprejela resolucijo, s katero je 27. januar razglasila za mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta. Dolžnost zdajšnjih generacij in zgodovinopisja je, da več kot 70 let po koncu tragičnih in nasilnih dogodkov druge svetovne vojne preprečimo izgubo spomina na eno najtemnejših plati zgodovine minulega stoletja.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da se udeležite dogodkov, ki bodo potekali 23., 24., 25. in 26. januarja 2024. Pričevanja in učne ure so v prvi vrsti namenjene osnovnošolcem in dijakom in so brezplačne. Vsi dogodki bodo izvedeni virtualno, na daljavo prek Zoom-a, ker želimo omogočiti, da se dogodkov lahko udeležijo tudi šole iz oddaljenih krajev.

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.