Vabilo na spletni pogovor z avtorjem Tonetom Stojkom

Vabilo na spletni pogovor z avtorjem Tonetom Stojkom in soavtorji monografije Naša jeza je brezmejna: demonstracije 1968–2020

Ob izidu monografije Naša jeza je brezmejna: demonstracije 19682020 vas v sredo, 5. maja, ob 19. uri lepo vabimo na spletni pogovor z avtorjem Tonetom Stojkom, urednico in soavtorico Natašo Strlič ter soavtorji: dr. Mladenom Dolarjem, dr. Rudijem Rizmanom, dr. Vladom Miheljakom, Ervinom Hladnikom - Milharčičem,  dr. Alijem  Žerdinom in Aljošo Mastenom. Pogovor bo povezovala kustosinja in vodja Galerije Jakopič Marija Skočir.

Muzej novejše zgodovine Slovenije in Mladinska knjiga sta v sozaložništvu izdala knjigo Naša jeza je brezmejna: demonstracije 1968–2020 Toneta Stojka. Obsežna monografija s fotografijami priznanega in z nagrado Prešernovega sklada nagrajenega fotografa Toneta Stojka bralca povede na črno-bel in barven sprehod po demonstracijah v slovenskem, jugoslovanskem in srednjeevropskem prostoru. Pet časovnih sklopov, ki dokazujejo, da je bil Tone Stojko vedno tam, kjer se je pisala zgodovina, so z besedili zaokrožili eminentni avtorji: dr. Mladen Dolar, dr. Rudi Rizman, dr. Vlado Miheljak, Ervin Hladnik - Milharčič, dr. Ali Žerdin, Aljoša Masten in Nataša Strlič.  

Več o dogodku in prijavi na: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_j27H9HMMQJq8QcyfULn7-g

Pogovor bo potekal v živo. Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju pogovora, ob katerem boste lahko avtorjem tudi sami zastavili vprašanja.

Posnetek bo objavljen na Youtube kanalu Mladinske knjige.

Vabljeni!

 

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.