Z igro do dediščine

V Tednu otroka, od 3. do vključno 9. oktobra 2022, je vstop v Muzej novejše zgodovine Slovenije za družine brezplačen. V okviru akcije Z igro do dediščine, katere cilj je približati našo kulturno dediščino najmlajšim, smo pripravili niz ugodnosti.

Delavnice in ugodnosti za otroke in družine

Četrtek, 6. 10. 2022, od 9.30 do 11.00
Olimpijski poligon
Predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije bodo pred muzejem prikazali otvoritveno slovesnost olimpijskih iger (olimpijski protokol in prižig bakle), na poligonu pred muzejem pa otrokom predstavili veliko različnih športov in za njih pripravili športne izzive. Dogodek poteka v okviru Evropskega tedna športa. #BEACTIVE

Migi, migi, migamo vsi
Na športnem poligonu, ki ga je posebej za otroke pripravil priznani športni pedagog, se otroci spoznavajo z osnovnimi naravnimi oblikami gibanja (hoja, tek, plazenje, skok, kotaljenje, metanje). Z določenimi vajami razvijajo osnovne motorične spretnosti kot so gibljivost, moč, koordinacija in ravnotežje. Poligon izvajamo na ploščadi pred muzejem, v primeru slabega vremena pa v dvorani.

3.–9. 10. 2022, 10.00–18.00
Moj športni karton
Otroci, ki bodo z družino obiskali novo občasno razstavo V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki, bodo lahko na razstavi preizkusili svoje športne zmogljivosti, izpolnili športni karton in osvojili nagrado. Športni karton dobite na recepciji muzeja.

3.–9. 10. 2022, 10.00–18.00
Družinsko spoznavanje zgodovine Slovencev v 20. stoletju
Družinske škatle z zabavnimi nalogami, ki družino spodbujajo k odkrivanju slovenske zgodovine 20. stoletja. Škatle dobite na recepciji muzeja.

Posebne ugodnosti v okviru akcije Z igro do dediščine:
• prost vstop za družine in
• 30% popust pri nakupu publikacij v muzejski trgovini.

Program je brezplačen. Za četrtek, 6. 10. 2022, prosimo za predhodne najave.

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše zgodovine Slovenije.