Tomi Lombar – razstava ob donaciji opusa fotografij

Za napoved razstave objavljamo prvo vojno fotografijo Tomija Lombarja. Fotografija junaka, ki se je 27. junija 1991 v Podutiku v Ljubljani z dvignjenima rokama odločno postavil pred tank Jugoslovanske ljudske armade, marsikoga spominja na prizor kitajskega protestnika iz leta 1989, ki je na Trgu nebeškega miru v Pekingu zaustavil tank. Lombarjeva fotografija je završala v fotoreporterskih krogih in se vzpela na častno mesto med vojnimi fotografijami slovenskih fotoreporterjev.

Tomi Lombar – razstava ob donaciji opusa fotografij od rojstva samostojne Slovenije do obzorja njene tridesetletnice

Razstava je na ogled na ploščadi pred muzejem.

8. februar 2021 ob 10. uri

Premierno bomo v ponedeljek, 8. februarja 2021, ob 10. uri predvajali pogovor s fotoreporterjem Tomijem Lombarjem, ki bo na ogled na muzejskem YouTube kanalu in Facebook-u, nato pa bo dostopno tudi na spletni strani.

Muzej novejše zgodovine Slovenije je postal bogatejši za podarjeni fond fotografij Tomija Lombarja – fotoreporterja Antene, Dnevnika, Republike in Dela. Ob donaciji in tridesetletnici slovenske države razstavljamo izbor fotografij Tomija Lombarja, ki jih je ustvaril v skoraj tridesetletni fotoreporterski karieri.

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše zgodovine Slovenije.