Likovna delavnica: ekspresija in simbolika v slikarstvu Toneta Kralja - risba
Likovna delavnica: ekspresija in simbolika v slikarstvu Toneta Kralja - risba
14. november 2023, od 17. do 19. ure

Vljudno vabljeni na risarsko delavnico pod mentorstvom akademske slikarske Maše Gale. V navdih nam bodo simbolno bogata dela ekspresivnega slikarja Toneta Kralja. Ustvarjali bomo s suhimi pasteli in svinčniki pred umetninami na razstavi Kruha in iger, Slikarstvo Toneta Kralja 1941–1945. Na ta način bodo udeleženci spoznali umetnikovo tehniko grajenja risbe od blizu, opazovali način zaznambe figur v mehkih linijah ter grajenje perspektivičnih skrajšav z nežnim senčenjem in toniranjem oblik.

Predznanje risanja ni potrebno, ker poteka praktično delo z udeleženci individualno. Delavnica je primerna za posameznike nad 15. letom starosti.

Maša Gala vodi Likovno šolo Odprti atelje v Stari Tobačni tovarni v Ljubljani. Ima večletne pedagoške izkušnje na področju likovnega izobraževanja za otroke, odrasle in starostnike. Od 2009 redno sodeluje z javnimi in zasebnimi institucijami, domovi starejših občanov in podjetji na področju izvajanja likovnih delavnic in team buildingov na področju kulturnih vsebin.

Cena: 12 EUR

Kontakt za prijavo: info@muzej-nz.si, prijave zbiramo do zapolnitve mest.


Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.