Povabilo v Portorož
Andreja Zupanec Bajželj
15.7.2022
Andreja Zupanec Bajželj
15.7.2022

Božo ŠTAJER, Pogled na poslopje Palace hotela Portorož. Portorož, leto 1955. Fond Božo Štajer, črno-beli negativ, 6 x 9 cm, inv. št.: BŠ11/1.

Božo ŠTAJER, Jedilnica za goste hotela Palace. Portorož, leto 1955. Fond Božo Štajer, črno-beli negativ, 6 x 9 cm, inv. št.: BŠ11/6.

V mesecu juliju vam v rubriki Predmet meseca predstavljamo reklamni letak s povabilom, da dopustniške dni preživite v Portorožu. Na zadnji strani letaka se obširneje prestavi še Palace hotel Portorož.

Fotografske utrinke je v Portorožu za potrebe oblikovanja letaka posnel fotografski mojster Božo Štajer.Nastala je serija 52 fotografij, formata 6 x 9 cm, po naši muzejski dokumentaciji pa so fotografije nastale leta 1955. Fotografski mojster je snemanje izkoristil še za krajši dopust. Tako na posnetkih, ki odlično beležijo podobo Portoroža ob koncu 60-ih let zasledimo tudi njegovo družino, ki se prepušča poletnim sončnim žarkom.

Vaše potepanje po obali pa lahko izkoristite tudi za obisk krajinskega parka Sečoveljske soline in Muzeja solinarstva, kjer si lahko v tamkajšnjih razstavnih prostorih ogledate izbor 19 fotografij mojstra Boža Štajerja iz serije solin, ki ga ravno tako hrani naš muzej.


Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.