Odprtje razstave Srebrne igre 84
19.01.2024
19.01.2024

Odprtje razstave Srebrne igre 1984

Včeraj, 18. januarja 2024, smo slavnostno odprli razstavo Srebrne igre 1984. Prijazno vabljeni na ogled do 5. maja 2024.

Slavnostni nagovor je imela predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar. Razstavo je odprl Jure Franko, prvi dobitnik zimske olimpijske medalje za Jugoslavijo, ki nas je na dogodku presenetil s prav to medaljo. Odprtja so se udeležili tudi predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, predsednik Državnega sveta Marko Lotrič, državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade dr. Kaja Širok in državni sekretar na MGTŠ mag. Dejan Židan.

Eden izmed tistih, ki si je zimske olimpijske igre ogledal v živo, je bil tudi slovenski kantavtor Andrej Šifrer. V času olimpijskih iger v Sarajevu je bil eden največjih zvezdnikov jugoslovanske popularne glasbe. S kitaro je ob olimpijskem dogajanju poskrbel za zabavne glasbene večere, zato smo toliko bolj veseli, da je tudi naš dogodek popestril s svojim nastopom.

Navzoče so nagovorili tudi v. d. direktorica MNSZS mag. Nataša Robežnik, direktor Slovenskega šolskega muzeja mag. Stane Okoliš in generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije Tomaž Jontes. Projekt je v imenu avtorjev razstave predstavila Andreja Zupanec Bajželj, kustosinja v MNSZS.

Bilo nas je res veliko, zato se udeležencem dogodka zahvaljujemo za potrpežljivost in se veselimo njihovega obiska tudi v prihodnje.

Dogodek je povezovala Sandra Antić.

Razstavo je omogočilo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Partnerji projekta: Slovenski šolski muzej, Muzej športa, Sport Media Focus, Olimpijski komite Slovenije

Foto: Sašo Kovačič in Sarah Poženel, MNSZS

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.