Fotografije muzeja krasijo Vilo Pavlino
09.03.2023
09.03.2023

Fotografije Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije krasijo Vilo Pavlino

Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije je v letu 2022 sodeloval pri zanimivem projektu, opremi apartmajskega objekta Vila Pavlina v Kranjski Gori.

Na željo naročnika smo sodelovali z ekipo izjemnih arhitektov in umetnikov, ki so poskrbeli, da naše izbrane fotografije skupaj s sodobnim dizajnom dajejo vili domačnost in jo prežemajo z zanimivo tradicijo kraja.

Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije je v objekt Vile Pavline umestil devetdeset črno-belih in barvnih fotografij, ki so umeščene v okvire iz hrastovega lesa. Fotografske podobe, iz sredine devetdesetih let, orisujejo nekdanjo podobo Kranjske Gore in bližnje Planice, kjer se alpski vsakdan močno prepletata s tradicijo alpskega smučanja in smučarskih skokov. Prav to je osrednja zgodba fotografskega projekta, ki v Vili Pavlini išče ravnotežje med dinamiko športa in umirjenostjo narave, s katero je le ta obdana. Intimna pripoved posameznega apartmaja se v vili dopolnjuje s predstavitvijo nekaterih najvidnejših slovenskih in tujih zimskih športnikov, katerih športni uspehi so neločljivo povezani z omenjenimi kraji.

Projekt opreme Vile Pavlina je muzeju ponudil možnost sodelovanja v povsem drugačnih okoliščinah, kjer se zgodba razstavnega projekta izrisuje v intimnosti posameznih apartmajev in apartmajske zgradbe kot celote.

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.