Športni dosežki leta 2021

Ob pripravah na razstavo Republika Slovenija – 30let se bomo vsak prvi četrtek v mesecu v rubriki #Zanimivosti posvetili pregledu uspehov slovenskih športnikov in športnic. Za vas bomo pripravili tako pregled olimpijskih in svetovnih športnih dosežkov, uspehov ekipnih reprezentanc kot tudi izpostavili uspehe posameznikov in posameznic.

Da nas čaka zares zanimivo in s športnimi uspehi bogato športno leto 2021 so s svojimi dosežki, v zgolj dveh mesecih, nakazali naše športnice in športniki.

Na 7. tekmi svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih v Ljubnem ob Savinji so Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar osvojile prvo ekipno zmago za Slovenijo. Uspeh skakalk je z osvojenim drugim mestom potrdila še Ema Klinec.

Kot generalka pred Svetovnim prvenstvom v Oberstdorfu so se slovenski skakalci prvič pomerili tudi na tekmi mešanih ekip v Rašnovu v Romuniji. Slovenska četverica – Nika Križnar, Cene Prevc, Ema Klinec in Žiga Jelar je osvojila odlično drugo mesto. V boju za zmago so jih premagali le Norvežani.

Slovenskim športnicam in športnikom pa je uspelo na Svetovnem prvenstvu, ki v teh dneh poteka v nemškem Obersdorfu, osvojiti že šest medalj.

Ekipni četverici smučarskih skakalk - Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar je na skupinski tekmi uspelo osvojiti srebrno medaljo. S svojim skokom na srednji skakalnici pa je bronasto medaljo osvojil skakalec Anže Lanišek.

Največji uspeh med smučarski skakalci in skakalkami je dosegla skakalka Ema Klinec, ki ji je uspel skok in osvojitev zlate medalje na posamezni tekmi na srednji skakalnici. Smučarska skakalka Nika Klinec pa je prav včeraj, v popoldanskih urah, osvojila bronasto medaljo v posamični tekmi na veliki skakalnici.

Uspešno so na SP v Obersdorfu nastopili tudi smučarski tekači in tekačice. Tekačici Anamariji Lampič je poleg osvojitve bronaste medalje v klasičnem šprintu, v navezi s tekačico Evo Urevc uspelo osvojiti še bronasto medaljo v šprintu dvojic.

Čestitke prav vsem dobitnikom medalj.  

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.