Dragi obiskovalci, dobrodošli na naši novi spletni strani. Morebitne začetne nepravilnosti odpravljamo sproti, da bo vaša uporabniška izkušnja čim boljša. Hvala za razumevanje.

Poletne ustvarjalne delavnice

Poletne ustvarjalne delavnice

V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli – Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG+), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije (MNSZS) in Narodna galerija (NG).

Delavnice bodo potekale zadnji teden avgusta, in sicer od ponedeljka do petkavsak dan v drugem muzeju:

termin | od 26. do 30. avgusta 2024 | 8.00–16.00 | prijave do 19. avgusta 2024

Na petdnevnih delavnicah bomo ob igri, ustvarjanju in druženju nekoliko drugače spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne. 

Počitniške delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta.

PONEDELJEK | v Muzeju novejše in sodobne zgodovine Slovenije (MNSZS, Celovška cesta 23)

Posvetili se bomo fotografiji. Raziskali bomo zanimivo zgodovino tega tehnološkega izuma in poiskali motive, ki jih je v svoj objektiv ujel izjemni fotoreporter Marjan Ciglič. Na ustvarjalni delavnici bomo izdelali gibljive slike ter spoznali, kako ustvariti fotografijo brez fotoaparata. Ustvarjalni navdih bomo poiskali na sprehodu skozi park Tivoli, preizkusili pa se bomo tudi v starih otroških igrah.

TOREK | v v MGLC Švicariji (Pod turnom 4)

Ustvarjalno in konceptualno se bomo spoprijeli s pojmom točke. Ta je lahko na začetku, na koncu ali pa nekje vmes na takem mestu, da se zaradi nje nekaj temeljito spremeni ali zaobrne. Na kakšne načine točke potujejo iz domišljije v svet likovnih del, bomo izhajali iz iskrenih osebno izpovednih zgodb umetnice Saše Bezjak in drugih umetniških zgodb na razstavi PUNCTUM (Točka).

SREDA | v Narodnem muzeju (NMS, Prešernova cesta 20)

Na podstrešju muzeja smo odkrili skrivnostno steklenico, ki skriva starodavno sporočilo. Odpravili se bomo na pustolovščino in kakor detektivi z budnimi očmi in skupnimi močmi razvozlali Albertovo izgubljeno šifro.

Po poti bomo prebrali staroegipčanske hieroglife in razvozlali rimske napise v kamnu. Odkrili bomo pomen tiska in se seznanili s sodobnimi pisavami.

ČETRTEK | v Narodni galeriji (NGS, Prešernova cesta 24) in Švicariji

Postali bomo galerijski popotniki in se odpravili na potep proti Triglavu in izvedeli, katero mogočno bitje z zlatimi rogovi je nekoč varovalo ta planinski raj, kako so se umetniki nekdaj sploh lotili slikanja krajine in kdo med predstavljenimi slikarji je bil najbolj navdušen popotnik in planinec.

PETEK | v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15)

V petek bomo to poletje raziskovali čas. Na razstavi U3 – Proti toku časa bomo spoznali sodobne avtorje, ki o času premišljujejo skozi odnose, izkušnje in interpretacije. Tudi sami bomo poskušali ujeti čas! Razmišljali bomo, na kakšne vse načine bi čas lahko ujeli, raziskovali njegove skrivnosti in zapletenosti ter pri tem eksperimentirali in se izražali v različnih (likovnih) tehnikah.

Prijave in dodatne informacije

Vse dni se bomo razgibali tudi na svežem zraku v parku Tivoli, obiskali tivolsko igrišče, se igrali družabne igre in se nasploh zelo zabavali!

Cena enega počitniškega tedna PovezujeM/TIVOLSKI USTVARJALNI KROG je 140 EUR za otroka (za otroke iz iste družine velja popust: 10 % za drugega otroka, 15 % za tretjega otroka, četrti otrok brezplačno).

Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca do zapolnitve mest na spletni strani Narodne galerije ali s QR kodo:

E - novičnik

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.