Z igro do dediščine

V Tednu otroka, od 7. do vključno 13. oktobra 2019, je vstop v Muzej novejše zgodovine Slovenije za družine brezplačen. V okviru projekta Z igro do dediščine, katerega cilj je približati našo kulturno dediščino najmlajšim, smo pripravili niz ugodnosti.

Sreda, 9. 10. 2019, ob 10. uri
Četrtek, 10. 10. 2019, ob 10. uri
Brezplačna delavnica izdelave fotografij v tehniki Vlastje Simončiča

Vlastja Simončič (1911–2000) je bil mednarodno priznani umetniški fotograf in fotografski pedagog. Razvil je fotografske postopke za izdelavo fotografij brez fotografskega aparata in temnice. Kot je zapisal sam, so tehnike dokaj enostavne in zato primerne tudi za predšolsko mladino. Otroci bodo eksperimentirali in razvijali svojo ustvarjalnost v tehnikah risanja in slikanja na svetlobi – izdelovali bomo starograme in kemograme.

7. – 13. 10. 2019, od 10. do 18. ure
Družinsko spoznavanje zgodovine Slovencev v 20. stoletju

Družinske škatle z zabavnimi nalogami, ki družino spodbujajo k odkrivanju slovenske zgodovine 20. stoletja. Škatle dobite na recepciji muzeja.

Posebne ugodnosti v Tednu otroka: Prost vstop za družine in 30% popust pri nakupu publikacij v muzejski trgovini.

 

Občasne razstave

Alenka Gerlovič v partizanih

Alenka Gerlovič v partizanih

Umetnica in partizanka je bila strokovna sodelavka Grafičnega ateljeja Centralne tehnike Komunistične partije Slovenije na osvobojenem ozemlju, ki je deloval …
Več
NACE BIZILJ – FOTOREPORTER

NACE BIZILJ – FOTOREPORTER

Nace Bizilj, rojen 27. januarja 1944 v Gameljnah pod Šmarno goro, je eden od najbolj prepoznavnih slovenskih fotoreporterjev 20. stoletja …
Več
Deli

X