Z igro do dediščine

V Tednu družine med 15. in 22. majem 2017 so v Sekciji za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Sloveniji že osmo leto pripravili skupno akcijo muzejev in galerij «Z IGRO DO DEDIŠČINE«. Po vsej Sloveniji bomo številni muzeji, galerije in zavodi pripravili brezplačne dogodke, v upanju, da vam približamo naše ustanove. V skupni akciji letos sodeluje 48 ustanov, ki vas vabimo, da pri nas doživite čim več lepih trenutkov.

V Muzeju novejše zgodovine smo v Tednu družine za vas pripravili:

16.5.2017, 16.30
Športni karneval

V naravi (na ploščadi pred muzejem in na travniku v parku Tivoli) se bomo igrali stare, že skoraj pozabljene otroške igre. Zagotavljamo veliko smeha in neizmernega uživanja. V primeru slabega vremena se bomo igrali v muzeju.

 

18.5.2017, 16.30
Življenje nekoč

Vabimo dedke in babice ter njihove vnuke in vnukinje, da ob predmetih na razstavi povedo, kako so živeli, preden je Slovenija postala samostojna. Na koncu bodo ustvarili izdelek za spomin.

 

16.–21.5.2017, 10.00–18.00
DRUŽINSKO SPOZNAVANJE ZGODOVINE SLOVENCEV V 20. STOLETJU

Družinske škatle z zabavnimi nalogami, ki družino spodbujajo k odkrivanju slovenske zgodovine 20. stoletja. Škatle dobite na recepciji muzeja.

Novice

Slovenija v vojni

Slovenija v vojni

Vabljeni na predstavitev knjige, ki bo v sredo, 21. februarja 2018, ob 11. uri v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v …
Preberi več
Posilstva v času prve svetovne vojne

Posilstva v času prve svetovne vojne

Vljudno vabljeni na predavanje Mete Remec: Posilstva v času prve svetovne vojne, ki bo v sredo, 21. februarja 2018, ob …
Preberi več
Dimenzije spora ...

Dimenzije spora …

Zgodovinsko društvo Ljubljana in Muzej novejše zgodovine Slovenije Vas vabita na predavanje dr. Gašperja Mithansa: Dimenzije spora okoli jugoslovanskega konkordata …
Preberi več

Loading...

Deli

X