Z igro do dediščine

V Tednu družine med 15. in 22. majem 2017 so v Sekciji za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Sloveniji že osmo leto pripravili skupno akcijo muzejev in galerij «Z IGRO DO DEDIŠČINE«. Po vsej Sloveniji bomo številni muzeji, galerije in zavodi pripravili brezplačne dogodke, v upanju, da vam približamo naše ustanove. V skupni akciji letos sodeluje 48 ustanov, ki vas vabimo, da pri nas doživite čim več lepih trenutkov.

V Muzeju novejše zgodovine smo v Tednu družine za vas pripravili:

16.5.2017, 16.30
Športni karneval

V naravi (na ploščadi pred muzejem in na travniku v parku Tivoli) se bomo igrali stare, že skoraj pozabljene otroške igre. Zagotavljamo veliko smeha in neizmernega uživanja. V primeru slabega vremena se bomo igrali v muzeju.

 

18.5.2017, 16.30
Življenje nekoč

Vabimo dedke in babice ter njihove vnuke in vnukinje, da ob predmetih na razstavi povedo, kako so živeli, preden je Slovenija postala samostojna. Na koncu bodo ustvarili izdelek za spomin.

 

16.–21.5.2017, 10.00–18.00
DRUŽINSKO SPOZNAVANJE ZGODOVINE SLOVENCEV V 20. STOLETJU

Družinske škatle z zabavnimi nalogami, ki družino spodbujajo k odkrivanju slovenske zgodovine 20. stoletja. Škatle dobite na recepciji muzeja.

Novice

Vsak otrok naj se rodi resnično zaželen!

Vsak otrok naj se rodi resnično zaželen!

Vljudno vas vabimo na predavanje mag. Maje Vehar z naslovom »Vsak otrok naj se rodi resnično zaželen!«: Prizadevanja za spolno …
Preberi več
Samo idealisti

Samo idealisti

Vabimo Vas na predstavitev dokumentarca Samo idealisti / Junaška in tragična zgodba primorskih padalcev, ki bo v torek, 20. marca …
Preberi več
Vojna bolnišnica Sternthal

Vojna bolnišnica Sternthal

Vljudno vabljeni na predavanje Nataše Kolar: Vojna bolnišnica Sternthal/ Strnišče pri Ptuju 1915-1918, …
Preberi več

Loading...

Deli

X