V iskanju svobode

Mednarodni instagram natečaj

V iskanju svobode/ In Search Of Freedom: 1968-2018
Od 1. februarja do 30. maja 2018

Projekta V ISKANJU SVOBODE, pod okriljem programa Evropa za državljane – Evropski spomin združuje partnerje iz Slovenije, Španije in Poljske. S poudarkom na pomembni točki v naši skupni evropski zgodovini si prizadeva ponovno preučiti sporočilo študentskih protestov iz leta 1968 in spodbujati pomen civilne družbe pri oblikovanju demokracije. Predvsem pa nakazuje, da iskanja svobode še vedno ni konec. V svetu naraščajočih socialnih krivic še vedno obstajajo borci za svobodo, ki nas navdihujejo.

Hkrati s projektom poteka tudi MEDNARODNI INSTAGRAM NATEČAJ kot ena glavnih aktivnosti projekta, ki bo gradil arhiv pozitivnih podobe boja za  svobodo in borcev za svobodo v sodobni družbi. Natečaj je odprt za vse, še posebej pa je namenjen študentom.

Z uporabo ključnika #InSearchOfFreedom2018 vas vabimo, da objavljate fotografije, ki odražajo vaše ustvarjalnost, interpretacije in vizije pozitivnih primerov iskanja svobode v današnjem času. Lahko se osredotočite na dogodke, zgodbe in osebnosti iz vaše neposredne bližine ali medijev. Dodajte stavek o tem, zakaj vas podoba, ki ste jo objavili, navdihne.

Poslane in s ključnikom opremljene fotke sprejemamo ves čas natečaja, ki bo potekal od 1. februarja do 30. maja 2018. Najboljše fotografije, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bodo nagrajene in predstavljene na mednarodni potujoči razstavi od junija do decembra 2018 v Ljubljani (Muzej novejše zgodovine Slovenije), Varšavi (Hiša srečevanj z zgodovino) in Barceloni (Univerza v Barceloni).

Če želiš biti del tega mednarodnega dogodka in te neverjetne priložnosti, zgrabi svoj telefon, slikaj, kar predstavlja tvojo vizijo svobode leta 2018. Fotko objavi na svojem Instagram profilu, vključi #InSearchOfFreedom2018 ter nas označi @InSearchOfFreedom1968!

In ne pozabite nam SLEDITI:

Instagramu @InSearchOfFreedom1968
Facebooku @InSearchOfFreedom1968

X