Tone Stojko – Kuba 1978

Kuba 1978

Avtorica razstave: Nataša Strlič

Razstava odstira del avtorjevega bogatega fotografskega opusa, ki ga hrani naš  muzej.

Kot fotograf tednika Mladina je uradno spremljanje 11. svetovnega festivala mladih in študentov na Kubi na vrhuncu poletja leta 1978 ((28. 7. – 5. 8. 1978) obogatil z izjemnimi fotografijami s svojih stranpoti ter dodal izrazito avtorski pogled na največji karibski otok slabih dvajset let po vzponu Fidela Castra na oblast.

Stojkove fotografije obiskovalca vodijo v vrvež kubanskih ulic in v intimo zgradb ob njih, med nastopajoče slovenske in jugoslovanske umetnike na festivalu, ki je na enem mestu združil mlade različnih narodnosti in političnih sistemov, in za govorniški oder dolgoletnega kubanskega voditelja. Fotografsko izjemno zabeležena »barvitost« karnevalskega dogajanja razvidna tudi s črno-belih fotografij,  koncertni utrip skupine September in impozanten portret Fidela Castra je le nekaj motivov z nove razstave Toneta Stojka, ki je brez dvoma vredna ogleda.

Občasne razstave

Otto Dix: Der Krieg / Vojna

Otto Dix: Der Krieg / Vojna

Otto Dix: Der Krieg / Vojna; Grafike 1920-24. Razstava bo na ogled od 30. marca do 6. maja 2018 v …
Preberi več
Biti begunec: Evropska zgodba

Biti begunec: Evropska zgodba

Izgnanstvo in begunstvo sta že stoletja del evropske izkušnje in pripovedovanja. Zakoreninjena sta v družinskih zgodovinah in prisotna v lokalnih …
Preberi več
Prisilna mobilizacija

Prisilna mobilizacija

Razstava Prisilna mobilizacija Gorenjcev v nemško vojsko 1943 – 1945 je na ogled od 26. oktobra do 3. decembra 2017 …
Preberi več

Loading...

Kuba 1978

Kuba 1978

Kuba 1978

Deli

X