Show menu

MNZS podcast
MNZS podcast
MNZS podcast

MNZS podcast

EP.0 - Muzeji v času koronavirusa

V pilotni epizodi novega mesečnega podkasta se z direktorico Muzeja novejše zgodovine Slovenije, dr. Kajo Širok, pogovarjamo o izzivih in spremembah s katerimi se soočajo hiše kulturne dediščine v času koronavirusa

Ep.1 - Tekma je bila odpovedana

Že v prvih mesecih leta 1980 so jugoslovanski mediji na veliko poročali o zdravstvenih težavah dolgoletnega predsednika Josipa Broza – Tita. Sprejem oseminosemdesetletnika na zdravljenje v Ljubljano je budno spremljala tako domača kot tuja javnost. Predsednik je bil hospitaliziran v Kliničnem centru v Ljubljani, eni najmodernejših zdravstvenih ustanov v državi, kjer so 4. maja 1980 tudi razglasili njegovo smrt.

Kaj se je dogajalo v zadnjih mesecih življenja predsednika? Kako je potekalo zdravljenje v ljubljanskem Kliničnem centru, in kako se njegovega bivanja spominjajo takratni uslužbenci?

V prvi epizodi mesečenega podkasta nas kustosinji MNZSja, Nataša Strlič in Irena Ribič, popeljeta pa novi razstavi z naslovom Tekma je bila odpovedana - Zadnje leto življenja Josipa Broza – Tita skozi pričevanja zaposlenih v UKC Ljubljana in hranjene predmete Muzeja novejše zgodovine Slovenije.

Danes odprto
Cekinov gradZaprto
Grad RajhenburgZaprto
Depoji državnih muzejev v Pivki00:00 - 00:00

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše zgodovine Slovenije.