Ana Frank – zgodba za sedanjost

Razstava Ana Frank – zgodba za sedanjost potuje po slovenskih osnovnih in srednjih šolah. Njena posebnost je, da po njej vodijo učenci in dijaki. Na vodstva se pripravijo na dvodnevnem izobraževanju, ki ga izvede slovenska ekipa Ambasadorjev Ane Frank iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije. Potujoča razstava vsebuje tudi besedilo v brajici in maketo skrivališča ter je delno prilagojena za slepe in slabovidne. V letu 2016 se je program razširili tudi na čezmejno sodelovanje z Avstrijo – t. i. CrossingBorders, ki je povezoval dijake iz Slovenije in Avstrije, že naslednje leto pa se je projekt dodatno nadgradil in povezal dijake iz Slovenije, Nemčije in Nizozemske v projektu Memory Walk: Engaging Young people in Active Commemoration to Combat Discrimination.

Več informacij o projektu in fotografije najdete na spletni strani: www.anafrankslo.eu

V kolikor želite, da razstava v šolskem letu 2019/2020 gostuje na vaši šoli, nas kontaktirajte: Monika Močnik – vodja projekta v Sloveniji: monika.mocnik@muzej-nz.si

Program Ana Frank – Zgodba za sedanjost je vključen tudi v »Katalog programov zunanjih izvajalcev obveznih izbirnih vsebin in interesnih dejavnosti za šolsko leto 2019/20«, ki ga pripravlja Zavod RS za šolstvo. Učenci in dijaki lahko z vključitvijo v program opravijo del obveznih izbirnih vsebin.

Prijava na e-novice

Brezplačne novice o dogodkih in projektih Muzeja novejše zgodovine Slovenije.