Posebna ponudba

Posebna ponudba v šolskem letu 2019/20

V šolskem letu 2019/20 v sodelovanju s Slovensko kinoteko organiziramo delavnice gibljivih in negibljivih podob. Z osnovami filma se bodo otroci spoznali na delavnici v Slovenski kinoteki, s tehnikami razvijanja fotografij pa se bodo urili v Muzeju novejše zgodovine Slovenije.

»Osmičke«: Spoznavanje gibljivih podob na 8-milimetrskem filmskem traku
Na delavnici se bodo otroci spoznali z analognim filmskim trakom, kakršen je bil v uporabi pred razvojem digitalnih tehnologij. Predstavili jim bomo osnove ustvarjanja in prikazovanja domačega filma na 8-mm in Super8-mm traku, ki so ga nekoč uporabljali za dokumentiranje vsakodnevnih prizorov. Prav tako se bodo s praktičnim delom, s pregledovanjem, čiščenjem in montažo 8-mm traku seznanili z osnovami filmskega traku kot zaporedja sličic, ki na platnu ustvarjajo vtis gibanja.

Ustvarjalna delavnica
Primerno: OŠ/2. in 3. triada, SŠ
Cena: 2,5 EUR/učenca
Trajanje: 60 minut

Delavnica izdelave fotografij v tehniki Vlastje Simončiča
Vlastja Simončič (1911–2000) je bil mednarodno priznani umetniški fotograf in fotografski pedagog. Razvil je fotografske postopke za izdelavo fotografij brez fotografskega aparata in temnice. Kot je zapisal sam, so tehnike dokaj enostavne in zato primerne tudi za predšolsko mladino. Otroci bodo eksperimentirali in razvijali svojo ustvarjalnost v tehnikah risanja in slikanja na svetlobi – izdelovali bomo starograme in kemograme. Delavnica je prilagojena starostni stopnji otrok.

Ustvarjalna delavnica razvijanja fotografij
Primerno: V/4+, OŠ/1., 2. in 3. triada, SŠ
Cena: 3 EUR/otroka
Trajanje: 45 minut

Cena paketa 2 delavnic: 4,5 EUR/otroka.

Prijave zbiramo na naslov natasa.robeznik@muzej-nz.si ali po telefonu 01 300 96 21.

 

X