Počitniško varstvo v MNZS

V prvem tednu poletnih počitnic vas vabimo na počitnice v Muzej novejše zgodovine Slovenije. Vsak dan bomo kaj novega spoznali, uživali v naravnem okolju parka Tivoli in veselo ustvarjali. Počitnice so namenjene otrokom starim od 5 do 13 let.

KDAJ: Program počitniškega varstva poteka od torka do petka, od 26. do 29. junija 2018, od 7:30 do 16:30 ure.

PROGRAM:

1. dan: Življenje nekoč in danes
Vrnili se bomo v čas, ko so bili naši dedki in babice še mladi. Le kakšne igre so se igrali? Tudi mi jih bomo spoznali in se z njimi zabavali. Odkrivali bomo izume in spoznali, kako se je spremenilo življenje, odkar so bili stari starši mladi. Za konec pa se bomo spremenili v vohune in odšli iskat skriti zaklad.

2. dan: Igra svetlobe in stare fotografije
Ta dan bo posvečen igri svetlobe in sence. Ogledali si bomo največji arhiv fotografij 20. stoletja v Sloveniji in spoznali, kako so nekoč nastale fotografije. Skozi camero obskuro bomo opazovali okolico, za zabavo pa izdelali 3D očala in senčno gledališče.

3.dan: Iz vasi zraste mesto
Kje pa so nekoč živeli? Sprva je bila le cerkev in okoli nekaj hiš. Kasneje je zraslo veliko mesto, ki so se mu v 20. stoletju priključili bloki, nakupovalna središča, tovarne, zdravstveni domovi, vrtci in šole, obvoznice, kolesarske steze in še mnogo drugega. Skupaj bomo odkrivali odgovore na vprašanja, zakaj so mesta zrasla in se spremenila. Izdelali bomo svoje stavbe in skupaj zgradili mesto.

4. dan: Tisk in še enkrat tisk
Na razstavi bomo spoznali grafike in ostale primere tiska. Kasneje na delavnici se bomo preizkusili v štirih preprostih, pa vendar povsem različnih in predvsem zabavnih načinih tiskanja. Podali se bomo na pustolovščino v naravo in nabrali material, ki ga bomo odtisnili.

KJE: Muzej novejše zgodovine Slovenije, Celovška cesta 23, 1000 Ljubljana

CENA: 75 EUR
Cena z že vključenim DDV vključuje: kosilo, izvedbo delavnic, material, vstopnino, pedagoško vodenje, sadno malico
Opomba: V kolikor bo prijavljenih manj kot 15 otrok, si pridružujemo pravico do odpovedi počitniškega varstva.
PRIJAVA: Prijave zbiramo na spodnje kontakte do vključno petka, 15. 6. 2018.

DODATNE INFORMACIJE:
Nataša Robežnik
natasa.robeznik@muzej-nz.si
01 300 96 21
051 353 901

Novice

Od avstro-ogrske krone do dinarja

Od avstro-ogrske krone do dinarja

Vljudno vabljeni na predavanje mag. Aljoše Ivanovića: Od avstro-ogrske krone do dinarja – menjava denarja na območju Slovenije po 1 …
Preberi več
Prva svetovna vojna na razglednicah

Prva svetovna vojna na razglednicah

Vljudno vabljeni na predavanje Milana Škrabca: Prva svetovna vojna na razglednicah, ko bo v sredo, 10. oktobra 2018, ob 18 …
Preberi več
Obvestilo

Obvestilo

Sporočamo vam, da koncert iz cikla Glas iz davnine, napovedan za četrtek, 11. oktobra 2018, odpovedujemo. Morebiten nov datum bomo …
Preberi več

Loading...

Deli

X