Otroška oblekica

APRIL

Dekliška oblekica tovarne Jutranjka, Sevnica

Leta 1962, natančneje 1. januarja so v Sevnici ustanovili Obrtno podjetje Jutranjka, ki se je specializiralo in preraslo v vodilno podjetje za proizvodnjo otroške konfekcije v Jugoslaviji. S proizvodnjo so začeli v majhnih prostorih nekdanje gostilne na Glavnem trgu v Sevnici s sedmimi šiviljami, število zaposlenih pa se je nato v slabem letu povečalo na 40. V naslednjih letih je podjetje hitro raslo tako po proizvodnji, kot po številu zaposlenih, kar je narekovalo tudi potrebe po večjih prostorih. Že leta 1966 se je preimenovalo v Tovarno otroške konfekcije Jutranjka.

Izdelki Jutranjke Sevnica so v letih po ustanovitvi postali znani po celi Jugoslaviji. S svojimi izdelki so že od samega začetka, sledili okusu najmlajših, kvaliteti materialov in izdelavi ter trenutnim modnim smernicam. Kljub hitremu vzponu in uspehu na skupnem jugoslovanskem trgu, pa je podjetje po osamosvojitvi Slovenije zabredlo v velike težave in na koncu leta 2003 s stečajem doživelo podobno usodo kot mnoga druga podjetja v Sloveniji. Tokrat predstavljamo njihovo dekliško oblekico v velikosti 2, iz začetka 70-ih let 20. stoletja.

 

Predmet meseca

Figurica vojaka nemške vojne mornarice

Figurica vojaka nemške vojne mornarice

Figurico vojaka nemške vojne mornarice (kriegsmarine) na podstavku v paradnem koraku z bobnom je skupaj z ostalimi …
Več
Od popravila avtomobilov do izdelave glavnikov

Od popravila avtomobilov do izdelave glavnikov

Med drugo svetovno vojno vzpostavljene partizanske delavnice so s svojimi izdelki oskrbovale tako partizanske vojaške enote kot tudi civilno prebivalstvo …
Več

Loading...

Deli

X