Koncertna vstopnica

NOVEMBER

Papirnati pričevalec pomembnega dogodka, ki se je pred 44. leti zgodil v neposredni bližini našega muzeja – v Hali Tivoli je gostoval nihče drug kot Ray Charles.

Leta 1965 je z izgradnjo Hale Tivoli Ljubljana dobila objekt, ki je v naslednjih desetletjih omogočil organizacijo številnih velikih športnih in kulturnih dogodkov. Mednje spada tudi cela vrsta koncertov tujih glasbenikov, med katerimi jih je nemalo nastopilo v najbolj plodovitih in uspešnih letih svojega ustvarjanja. To zagotovo velja za ameriškega pevca jazza, soula in bluza Raya Charlesa, ki je 27. septembra 1972 nastopil v Ljubljani. Prav pred kratkim je v naš muzej prišel papirnati pričevalec o tem dogodku, originalna vstopnica s koncerta, ki jo je muzeju podaril Ivo Saksida.

Nedvomno pa to ni bil edini odmevni koncert pri naših sosedih. Naj omenimo le nekatere: kot prvi je v Hali nastopil znani ameriški jazzovski glasbenik Louis Armstrong, ki so mu med drugimi sledili tudi britanski rokerji Dire Straits, skupina Boney M, David Bowie, svoj poslednji celoten koncert pa je leta 1994 tukaj odigrala tudi Nirvana.

 

Predmet meseca

V letu preloma

V letu preloma

Pri gradnji otroške klinike v Ljubljani so si delavci za lažji in hitrejši prenos malte na vrh stavbe izdelali stopničast …
Več
Figurice Ciciban

Figurice Ciciban

Tovarna Ciciban je otroški svet konec 70. let 20. stoletja poživila s pomočjo lesenih figuric iz živalskega in rastlinskega sveta …
Več

Loading...

Deli

X