Damske kopalke

JULIJ

Poletje je odločno vkorakalo in z njim tudi misli o počitnicah, morju, soncu, zato smo tokratni predmet mesec obarvali v tem lahkotnem, poletnem vzdušju.

V obdobju po drugi svetovni vojni je masovni turizem v Evropi zacvetel. Države so delavcem zagotavljale pravico do plačanega dopusta in življenjski standard se je dvigal, zato je mediteranska obala postala dostopna vedno večjemu številu ljudi, ki je doseglo svoj vrhunec v šestdesetih letih dvajsetega stoletja. Potovanja in poletne počitnice na morju so postale stalnica in takratni časopisi so v sedemdesetih zapisali, da je to najpomembnejša sekundarna reč na svetu (Duda, They never had it better?, 2014).

Julij smo zato obarvali v tem duhu poletnih počitnic ob morju in vam predstavljamo dvodelne damske kopalke, ki smo jih pred kratkim prejeli, skupaj s spremljajočim napihljivim plavalnim obročem in čeveljci za v vodo iz obdobja šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Predmet meseca

Darilna kartica Podarim – dobim

Darilna kartica Podarim – dobim

PREDMET MESECA SEPTEMBRA je darilna kartica Podarim – dobim, ki je hkrati napoved prenove dela stalne razstave – OSEMDESETA …
Več
V letu preloma

V letu preloma

Pri gradnji otroške klinike v Ljubljani so si delavci za lažji in hitrejši prenos malte na vrh stavbe izdelali stopničast …
Več

Loading...

X