Damske kopalke

JULIJ

Poletje je odločno vkorakalo in z njim tudi misli o počitnicah, morju, soncu, zato smo tokratni predmet mesec obarvali v tem lahkotnem, poletnem vzdušju.

V obdobju po drugi svetovni vojni je masovni turizem v Evropi zacvetel. Države so delavcem zagotavljale pravico do plačanega dopusta in življenjski standard se je dvigal, zato je mediteranska obala postala dostopna vedno večjemu številu ljudi, ki je doseglo svoj vrhunec v šestdesetih letih dvajsetega stoletja. Potovanja in poletne počitnice na morju so postale stalnica in takratni časopisi so v sedemdesetih zapisali, da je to najpomembnejša sekundarna reč na svetu (Duda, They never had it better?, 2014).

Julij smo zato obarvali v tem duhu poletnih počitnic ob morju in vam predstavljamo dvodelne damske kopalke, ki smo jih pred kratkim prejeli, skupaj s spremljajočim napihljivim plavalnim obročem in čeveljci za v vodo iz obdobja šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Predmet meseca

Obtežilnik

Obtežilnik

Pred desetimi leti je Slovenija v komajda četrtem letu sobivanja v skupnosti evropskih držav, kot prva izmed novih držav članic …
Preberi več
Otroški smučarski čevlji

Otroški smučarski čevlji

Kot predmet meseca januarja in letnemu času primerno predstavljamo par otroških smučarskih čevljev Alpina. Narejen za prve smučarske korake …
Preberi več

Loading...

X