Damske kopalke

JULIJ

Poletje je odločno vkorakalo in z njim tudi misli o počitnicah, morju, soncu, zato smo tokratni predmet mesec obarvali v tem lahkotnem, poletnem vzdušju.

V obdobju po drugi svetovni vojni je masovni turizem v Evropi zacvetel. Države so delavcem zagotavljale pravico do plačanega dopusta in življenjski standard se je dvigal, zato je mediteranska obala postala dostopna vedno večjemu številu ljudi, ki je doseglo svoj vrhunec v šestdesetih letih dvajsetega stoletja. Potovanja in poletne počitnice na morju so postale stalnica in takratni časopisi so v sedemdesetih zapisali, da je to najpomembnejša sekundarna reč na svetu (Duda, They never had it better?, 2014).

Julij smo zato obarvali v tem duhu poletnih počitnic ob morju in vam predstavljamo dvodelne damske kopalke, ki smo jih pred kratkim prejeli, skupaj s spremljajočim napihljivim plavalnim obročem in čeveljci za v vodo iz obdobja šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Predmet meseca

PROTESTNA TRANSPARENTA ANTONA TOMAŽIČA

PROTESTNA TRANSPARENTA ANTONA TOMAŽIČA

Pred tridesetimi leti – junija in julija 1988 – je Anton Tomažič, pozneje član Slovenske demokratske zveze (SDZ) in volilnega …
Preberi več
(R)evolucija muzeja 1948-2018

(R)evolucija muzeja 1948-2018

Tokratni predmet napoveduje razstavo ob 70-letnici Muzeja: (R)evolucija muzeja 1948-2018, ki jo odpiramo 16. junija 2018! …
Preberi več

Loading...

X