Avtomobilček Mercedes C111

FEBRUAR

V mesecu februarju vam predstavljamo C111 Mercedes, avtomobil na servo – električno vodenje; sanje prenekaterega otroka v osemdesetih.

Spodbujeni s počitniškim mesecem vam tokrat na ogled ponujamo predmet mlajše letnice, igračo, 26,5 cm dolg avtomobil na servo – električno vodenje C111 Mercedes. Oranžen lepotec, shranjen v originalni škatli, je bil izdelan v osemdesetih letih preteklega stoletja v izolski tovarni Mehanotehnika. Z možnostjo daljinskega vodenja – največ 210 cm, kolikor je dolg kabel za vodenje – speljevanja in zaustavljanja, vožnje naprej in nazaj in možnostjo obračanja koles je bil želja marsikaterega otroka. Za še boljši približek 16-krat večjemu originalu je vseboval učinek dodajanja plina, možnost odpiranja vrat in prtljažnika pa je omogočila vpogled v natančno izdelano notranjo opremo.

Upravljavec z rdečim ohišjem, nadzorno ploščo z volanom in dvema gumboma je deloval na dve 1,5 V Zmajevi bateriji, ki jih je proizvajala tovarna Iskra Zmaj Ljubljana.

Če ste se tudi vi igrali s takim avtomobilčkom in imate spomine nanj, vas vabimo k deljenju zgodb z nami.

Predmet meseca

Pisalni stroj

Pisalni stroj

V 105. letu starosti je mednarodno priznani pisatelj Boris Pahor s privoljenjem Vere Sardoč Muzeju novejše zgodovine Slovenije …
Več
Dnevnik fotoreporterja Marjana Cigliča

Dnevnik fotoreporterja Marjana Cigliča

Marjan Ciglič, markantni Dnevnikov fotoreporter, je ustvaril izjemen fotografski opus, ki je danes eden od najbogatejših in nepogrešljivih fondov …
Več

Loading...

X