Avtomobilček Mercedes C111

FEBRUAR

V mesecu februarju vam predstavljamo C111 Mercedes, avtomobil na servo – električno vodenje; sanje prenekaterega otroka v osemdesetih.

Spodbujeni s počitniškim mesecem vam tokrat na ogled ponujamo predmet mlajše letnice, igračo, 26,5 cm dolg avtomobil na servo – električno vodenje C111 Mercedes. Oranžen lepotec, shranjen v originalni škatli, je bil izdelan v osemdesetih letih preteklega stoletja v izolski tovarni Mehanotehnika. Z možnostjo daljinskega vodenja – največ 210 cm, kolikor je dolg kabel za vodenje – speljevanja in zaustavljanja, vožnje naprej in nazaj in možnostjo obračanja koles je bil želja marsikaterega otroka. Za še boljši približek 16-krat večjemu originalu je vseboval učinek dodajanja plina, možnost odpiranja vrat in prtljažnika pa je omogočila vpogled v natančno izdelano notranjo opremo.

Upravljavec z rdečim ohišjem, nadzorno ploščo z volanom in dvema gumboma je deloval na dve 1,5 V Zmajevi bateriji, ki jih je proizvajala tovarna Iskra Zmaj Ljubljana.

Če ste se tudi vi igrali s takim avtomobilčkom in imate spomine nanj, vas vabimo k deljenju zgodb z nami.

Predmet meseca

Kapa in rokavice Inex Adria

Kapa in rokavice Inex Adria

OKTOBER Kapa in rokavice uniforme stevardese podjetja Inex Adria Aviopromet iz leta 1972 »Dame in gospodje, spoštovani potniki, dober dan …
Več
Darilna kartica Podarim – dobim

Darilna kartica Podarim – dobim

PREDMET MESECA SEPTEMBRA je darilna kartica Podarim – dobim, ki je hkrati napoved prenove dela stalne razstave – OSEMDESETA …
Več

Loading...

X