Avtomobilček Mercedes C111

FEBRUAR

V mesecu februarju vam predstavljamo C111 Mercedes, avtomobil na servo – električno vodenje; sanje prenekaterega otroka v osemdesetih.

Spodbujeni s počitniškim mesecem vam tokrat na ogled ponujamo predmet mlajše letnice, igračo, 26,5 cm dolg avtomobil na servo – električno vodenje C111 Mercedes. Oranžen lepotec, shranjen v originalni škatli, je bil izdelan v osemdesetih letih preteklega stoletja v izolski tovarni Mehanotehnika. Z možnostjo daljinskega vodenja – največ 210 cm, kolikor je dolg kabel za vodenje – speljevanja in zaustavljanja, vožnje naprej in nazaj in možnostjo obračanja koles je bil želja marsikaterega otroka. Za še boljši približek 16-krat večjemu originalu je vseboval učinek dodajanja plina, možnost odpiranja vrat in prtljažnika pa je omogočila vpogled v natančno izdelano notranjo opremo.

Upravljavec z rdečim ohišjem, nadzorno ploščo z volanom in dvema gumboma je deloval na dve 1,5 V Zmajevi bateriji, ki jih je proizvajala tovarna Iskra Zmaj Ljubljana.

Če ste se tudi vi igrali s takim avtomobilčkom in imate spomine nanj, vas vabimo k deljenju zgodb z nami.

Predmet meseca

Obtežilnik

Obtežilnik

Pred desetimi leti je Slovenija v komajda četrtem letu sobivanja v skupnosti evropskih držav, kot prva izmed novih držav članic …
Preberi več
Otroški smučarski čevlji

Otroški smučarski čevlji

Kot predmet meseca januarja in letnemu času primerno predstavljamo par otroških smučarskih čevljev Alpina. Narejen za prve smučarske korake …
Preberi več

Loading...

X