Poletna muzejska noč

Živahno dogajanje na Poletno muzejsko noč v soboto, 17. 6. 2017, je botrovalo precejšnjemu obisku Muzeja novejše zgodovine Slovenije. Obiskovalci so se lahko udeležili enega od vodstev po različnih razstavah, si privoščili ogled filma Naš avto, za zaključek pa se lahko navihano fotografirali.

Tudi za najmlajše je bilo poskrbljeno. Ti so pred pričetkom poletnih počitnic lahko ustvarjali na morsko obarvanih delavnicah, se pomerili v skakanju z elastiko ter skupaj s starši raziskovali slovensko zgodovino 20. stoletja.

Na Poletno muzejsko noč, 17. junija 2017, smo v Parku vojaške zgodovine v Pivki tudi javnosti prvič odprli vrata največjega depojskega kompleksa v Sloveniji, v katerem bodo ogledni in zaprti depoji treh nacionalnih muzejev – Muzeja novejše zgodovine Slovenije, Narodnega muzeja Slovenije in Tehniškega muzeja Slovenije. Na prvi predstavitvi depojskega kompleksa, ki sta jo vodila višja kustosinja Irena Uršič in konservatorsko-restavratorski tehnik Aleš Jelinčič, sta bila prisotna generalna direktorica direktorata za kulturno dediščino na Ministrstvu za kulturo mag. Ksenija Kovačec Naglič in direktor Parka vojaške zgodovine mag. Janko Boštjančič. Projekt prenove nekdanje vojašnice v depojske prostore je vodilo Ministrstvo za kulturo s finančno podporo Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Novice

Zavezniški letalci

Zavezniški letalci

Vljudno vabljeni na predstavitev publikacije Zavezniški letalci v sredo, 29. novembra 2017, ob 18. uri v Muzej novejše zgodovine Slovenije ...
Preberi več
Javno vodstvo

Javno vodstvo

Ob občasni razstavi Začasna meja. Življenje in hrepenenje v coni A (1945-1947), vas v sredo, 15. novembra 2017, ob 17 ...
Preberi več
Slovenski begunci v taborišču Bruck

Slovenski begunci v taborišču Bruck

Vljudno vabljeni na predavanje Vilija Prinčiča Slovenski begunci v taborišču Bruck… ...
Preberi več
Loading...

Pin It on Pinterest

Delite to objavo

z vašimi prijatelji