Ob razstavi Nikoli jim ni bilo bolje? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji, vas vljudno vabimo na predavanje dr. Andreje Vezovnik in dr. Tanje Kamin za naslovom:

Kako smo skuhali in pojedli socializem: narativi o hrani v reviji Naša žena

ki bo v četrtek, 8. junija 2017, ob 18. uri v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, Celovška 23, Ljubljana

Dr. Tanja Kamin je na Univerzi v Ljubljani doktorirala s temo promocije zdravja. Zaposlena je na Fakulteti za družbene vede, kjer predava na Katedri za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi, raziskovalno pa deluje v okviru Centra za socialno psihologijo FDV UL, ki ga tudi vodi. Raziskuje in objavlja s področja socialnega marketinga, promocije zdravja, mediatizacije zdravja, hrane in prehranskih praks ter drugih tem s področja sociologije vsakdanjega življenja.

Dr. Andreja Vezovnik je doktorica sociologije in docentka za področje medijskih študij. Predava na Fakulteti za družbene vede in na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Raziskovalno deluje znotraj Centra za socialno psihologijo na FDV. V zadnjih letih se veliko ukvarja z vprašanjem migracije, predvsem v navezavi na medijske, politične in literarne diskurze. Vprašanje migracije raziskuje skozi prizmo (de-)konstrukcije diskurzov o kulturni in nacionalni identiteti ter varnosti. V zadnjih desetih letih se intenzivno ukvarja tudi s področjem mediatizacije hrane in raziskovanjem prehranskih praks v povezavi s položajem žensk v obdobju jugoslovanskega (post-)socializma.

Novice

O tiraniji ...

O tiraniji …

Pogovor ob izidu knjige O tiraniji Timothya Snyderja. Drobna knjiga pomembnih idej je poziv k neodvisnemu ...
Preberi več
Priznanje Ireni Fürst

Priznanje Ireni Fürst

Ponosni smo na našo kolegico Ireno Fürst, vodjo dislocirane enote Muzeja novejše zgodovine Slovenije na gradu Rajhenburg v Brestanici. ...
Preberi več
Poletna muzejska noč

Poletna muzejska noč

Živahno dogajanje na Poletno muzejsko noč v soboto, 17. 6. 2017, je botrovalo precejšnjemu obisku Muzeja novejše zgodovine Slovenije ...
Preberi več

Pin It on Pinterest

Delite to objavo

z vašimi prijatelji