Ob razstavi Nikoli jim ni bilo bolje? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji, vas vljudno vabimo na predavanje dr. Andreje Vezovnik in dr. Tanje Kamin za naslovom:

Kako smo skuhali in pojedli socializem: narativi o hrani v reviji Naša žena

ki bo v četrtek, 8. junija 2017, ob 18. uri v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, Celovška 23, Ljubljana

Dr. Tanja Kamin je na Univerzi v Ljubljani doktorirala s temo promocije zdravja. Zaposlena je na Fakulteti za družbene vede, kjer predava na Katedri za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi, raziskovalno pa deluje v okviru Centra za socialno psihologijo FDV UL, ki ga tudi vodi. Raziskuje in objavlja s področja socialnega marketinga, promocije zdravja, mediatizacije zdravja, hrane in prehranskih praks ter drugih tem s področja sociologije vsakdanjega življenja.

Dr. Andreja Vezovnik je doktorica sociologije in docentka za področje medijskih študij. Predava na Fakulteti za družbene vede in na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Raziskovalno deluje znotraj Centra za socialno psihologijo na FDV. V zadnjih letih se veliko ukvarja z vprašanjem migracije, predvsem v navezavi na medijske, politične in literarne diskurze. Vprašanje migracije raziskuje skozi prizmo (de-)konstrukcije diskurzov o kulturni in nacionalni identiteti ter varnosti. V zadnjih desetih letih se intenzivno ukvarja tudi s področjem mediatizacije hrane in raziskovanjem prehranskih praks v povezavi s položajem žensk v obdobju jugoslovanskega (post-)socializma.

Novice

Zavezniški letalci

Zavezniški letalci

Vljudno vabljeni na predstavitev publikacije Zavezniški letalci v sredo, 29. novembra 2017, ob 18. uri v Muzej novejše zgodovine Slovenije ...
Preberi več
Javno vodstvo

Javno vodstvo

Ob občasni razstavi Začasna meja. Življenje in hrepenenje v coni A (1945-1947), vas v sredo, 15. novembra 2017, ob 17 ...
Preberi več
Slovenski begunci v taborišču Bruck

Slovenski begunci v taborišču Bruck

Vljudno vabljeni na predavanje Vilija Prinčiča Slovenski begunci v taborišču Bruck… ...
Preberi več
Loading...

Pin It on Pinterest

Delite to objavo

z vašimi prijatelji